ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-02-2014, ora 11:36

Elevii unei scoli nu mai au voie sa vina la ore cu parul vopsit, haine scurte ori transparente

Articol de Madalina Irimia

Conducerea unei scoli din municipiul Vaslui a interzis elevilor sa mai vina la cursuri cu parul vopsit, sa poarte cercei si tricouri fara maneci, iar elevelor sa mai vina fardate ori sa poarte haine transparente, scurte sau stamte, potrivit unui nou regulament intern.

Elevii Scolii Gimnaziale "Stefan cel Mare" din Vaslui vor trebui sa fie foarte atenti atunci cand vor intra pe poarta scolii pentru a nu risca sanctiuni, dupa ce conducerea unitatii a introdus un nou regulament intern, prin care sunt interzise o serie de lucruri legate de aspectul general al individului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, baietii nu au voie sa vina la scoala cu parul vopsit sau cu tricouri fara maneca, si nici sa poarte tatuaje sau cercei. In privinta fetelor, acestora le este interzis sa poarte haine transparente, excesiv de scurte, stramte sau decoltate. De asemenea, elevele nu au voie nici sa-si vopseasca parul, si nici sa se fardeze. O alta interdictie impusa tuturor elevilor este cea de a introduce in perimetrul scolii rotile, biciclete, aparate radio sau casetofoane. De asemenea, potrivit regulamentului intern, "elevii nu au voie sa cheme la scoala, pentru asa numite "rafuieli", "intimidari", alti elevi, rude, cunoscuti, persoane adulte. Pentru astfel de situatii, vor fi sanctionati dupa caz, cu eliminare, scaderea notei la purtare sub 5, iar persoanele adulte implicate vor raspunde penal.

"Acest regulament nu este o inventie a noastra, ci a fost realizat impreuna cu cadrele didactice si cu parintii, in cadrul sedintelor pe scoala, astfel incat am avut acordul tuturor, inclusiv al Consiliului de Administratie. Nu vrem nimic altceva decat sa-i ducem pe elevi pe drumul cel bun, dorind astfel sa evitam orice fel de surprize. Daca le-am permite de pe acum sa-si vopseasca parul sau sa fardeze, la liceu ce vor mai face?", se intreaba directorul Scolii Gimnaziale "Stefan cel Mare" Vaslui, Sorin Popoiu.

Potrivit acestuia, elevii care nu vor respecta regulamentul si vor incalca prevederile vor risca de la mustrare in fata colectivului clasei pana la scaderea notei la purtare.

Foto: mediafax.ro

     
Tag-uri: elevi, scoala, Vaslui
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii