ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-06-2016, ora 10:48

Elevii ar putea avea interzis la folosirea telefonului mobil la scoala. Ce prevede noul Statut al elevului

Articol de Cristian Amariei
Telefoanele mobile sunt interzise in timpul cursurilor, cu exceptia cazurilor in care sunt folosite in procesul educativ sau in situatii de urgenta.

Elevii care au comportamente jignitoare, de intiminare si discriminare si se manifesta violent in limbaj si comportament fata de colegi si profesori sau incita la acte de violenta in scoala sau in afara ei vor fi santionati. Fiecare elev raspunde doar pentru propriile fapte, sanctiunile nu pot fi colective, iar mustrarea in fata colectivului sau a scolii este interzisa, potrivit proiectului Statutului elevului.

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii stiintifice a lansat in dezbatere publica proiectul Statutului elevului, care reglementeaza drepturile si obligatiile elevilor inmatriculati in institutiile de invatamant de stat, particular sau confesional.

Potrivit documentului, elevii au obligatia sa frecventeze toate orele de curs si sa se pregateasca la fiecare disciplina de studiu, sa respecte regulamentele si deciziile unitatii de invatamant, sa respecte curatenia, linistea si ordinea in spatiul scolar, sa foloseasca manualele scolare primite gratuit si sa le restituie in stare buna, la sfarsitul anului scolar, sa pastreze integritatea si buna functionare a bazei material. in cazul in care un elev produce prejudicii bazei material, acesta va suporta contravaloarea, in urma constatarii culpei individuale, si nu colective.

Prin noul Statut, le este interzis elevilor sa foloseasca telefoanele mobile in timpul orelor de curs, al examenelor si al concursurilor. Exceptie fac doar situatiile in care, cu acordul cadrului didactic, telefoanele mobile sunt folosite in procesul educativ sau in situatii de urgenta.

In timpul programului scolar, elevii nu pot parasi perimetrul scolii si le este interzis sa provoace, sa instige si sa participe la acte de violenta in unitatea de invatamant si in afara ei.

Mai multe aici
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii