ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-02-2015, ora 08:03

Elena Udrea si-a petrecut prima noapte dupa gratii. Ce urmeaza pentru fostul ministru al Turismului

Articol de Cristian Amariei
Elena Udrea a petrecut prima noapte dupa gratii, la centrul de retinere si arest preventiv al Capitalei. Ea a primit marti seara ordonanta de retinere pentru 24 de ore de la procurorii DNA.

Astazi, acestia vor cere instantei arestarea preventiva a fostului ministru, in dosarul Microsoft. Marti, a stat mai bine de 10 ore la DNA: pret de 7 ceasuri a studiat documentele impreuna cu avocatul sau si abia apoi au inceput audierile. Iar acesta este doar unul dintre dosarele in care Elenei Udrea i se aduc acuzatii grave, de coruptie, trafic de influenta si spalare de bani.

In catuse si flancata de jandarmi, Elena Udrea si-a pastrat zambetul: "Poti pune catuse Elenei Udrea, dar nu poti pune catuse adevarului." - a spus ea.

A continuat sa surada si in masina care avea sa o duca la arestul Capitalei. Cand a ajuns la centrul de retinere si arest preventiv, Elena Udrea a coborat din autoturism, dar fara catuse la maini. Nu a incercat sa ascunda acest lucru - ba chiar a inchis singura portiera.

Marius Striblea, avocat: "Este vorba de dosarul disjuns din Microsoft si este vorba de o retinere de 24 de ore pentru doua fapte de trafic de influenta si o fapta de spalare de bani. A dat declaratii pentru cele sapte capete de acuzare asa cum stie mai bine...spunand adevarul."

Alexandru Chiciu, avocat: "Nu a avut niciun fel de emotie ca nu se va dispune masura retinerii, in conditiile in care au existat trei cereri de retinere pe numele dumneaei."

Marti, in timp ce era prinsa intre zeci de jurnalisti curiosi sa afle ce mai are de spus, Elena Udrea a intrat in sediul Directiei Nationale Anticoruptie insotita de avocatul ei, Alexandru Chiciu, fost procuror anticoruptie.

Udrea era imbracata la fel ca acum doua zile, in Parlament. Purta aceeasi bluza alba din matase, acelasi deux pieces negru si acelasi pardesiu gri. Avocatul ei a explicat ca vizita la DNA este urmare a cererii Elenei Udrea de a da o declaratie anchetatorilor in dosarele in care este cercetata.

Alexandru Chiciu, avocat: "Apreciez echilibrul procurorilor anticoruptie, care au dat curs solicitarii noastre fara sa faca sa zicem abuzuri nefondate. Ni s-a incuviintat audierea, urmare a solicitarii noastre."

Inainte de a se prezenta in fata procurporilor, Elena Udrea a respectat controlul judiciar impus si a trecut si pe la sectia de poltie. In dosarul Microsoft, Elena Udrea este acuzata de trafic de influenta pentru ca ar fi pus o vorba buna la semnarea contractului, in 2009, iar Dorin Cocos, sotul ei in acea vreme, ar fi incasat 9 milioane de euro. Tot trafic de influenta este acuzatia din dosarul privind contractul E-Romania, in care ar fi intervenit ca firma care livra softul si aparatura sa isi primeasca banii. In schimb, din nou, sotul ei ar fi incasat 3 milioane de euro.
A treia acuzatie de trafic de influenta este facuta de Dinu Pescariu care sustine ca i-a dat fostului ministru al Turismului o jumatate de milion de euro ca sa il scape de sechestrul asigurator pus pe conturile lui din Elvetia. Un alt dosar in care este cercetata este cel referitor la Gala Bute. Procurorii o acuza pe Elena Udrea si de spalare de bani, plus fals in declaratii, pentru ca toti banii negrii i-ar fi transformat in tranzactii imobiliare.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Tag-uri: elena udrea, dna, arest
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii