A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727674967.8073.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Elena Udrea, arestata preventiv. Reactia fostilor sai colegi de Guvern
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-02-2015, ora 09:16

Elena Udrea, arestata preventiv. Reactia fostilor sai colegi de Guvern

Articol de Cristian Amariei
Dupa ce Elena Udrea a fost arestata, fostii sai colegi de Guvern si de partid, Traian Igas, fost ministru de Interne si Gheorghe Ialomitianu, fost ministru al Finantelor, si-au exprimat regretul pentru situatia in care se afla Elena Udrea. Igas a declarat pentru realitatea. net, ca priveste cu regret orice arestare a unui fost coleg, in timp ce Ialomitianu a precizat ca ii pare rau de ce i se intampla ca om, Elenei Udrea, dar justitia trebuie sa isi faca treaba.

Intrebat cum vede arestarea Elenei Udrea, intrucat a fost coleg de Guvern si de partid cu aceasta, Traian Igas a precizat, pentru realitatea.net: ”Orice arestare din randul colegilor, fostilor colegi de Guvern, de partid, o privesc cu regret, in sensul in care eu nu ma asteptam sa se ajunga aici. Eu nu as fi dorit ca un ministru sa ajunga aici. Mai mult de atat nu am ce sa va spun”, a spus acesta.

Pe de alta, Gheorghe Ialomitianu a afirmat ca ii pare rau de ce i se intampla ca om, fostei colege, dar justitia trebuie sa isi urmeze cursul. Mai mult, Ialomitianu a facut precizari si despre dosarul Gala Bute: ”Imi pare rau de ce i se intampla ca om, dar justitia sa isi faca treba. Sigur, am fost colegi, in partid, in Guvern, am avut o relatie buna in sensul in care proiectele pe care le sustinea si care aveau cadru legal, au primit aviz pozitiv. Iar pentru Gala Bute nu s-au acordat bani, nici Ministerul Finantelor si nici Ministerul Justitiei nu au dat aviz pozitiv, acest act nomativ se referea la o strategie generala. De la bugetul de stat nu s-au alocat bani. Din proiectul de hotarare a fost eliminat, ulterior, acest eveniment sportiv, el facea parte din programul de promovare turistica a Romaniei”, a spus Ialomitianu pentru realitatea.net.

Elena Udrea a fost arestata pentru 30 de zile, in dosarul Microsoft. Decizia a fost data de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie(ICCJ), dar nu este definitiva, iar avocatii sai au anuntat ca vor contesta masura.

Anuntul a fost facut de unul dintre avocatii Elenei Udrea, Marius, Striblea, care a precizat, la iesirea din sala de judecata, ca a fost admisa partial propunerea anchetatorilor in sensul ca judecatorul nu a luat in considerare acuzatia de spalare de bani.

Judecatorul ICCJ a admis cererea de inlocuire a masurii controlului judiciar, dispus anterior de procurorii DNA fata de Udrea in dosarul Microsoft, cu masura arestului preventiv si cererea DNA de arestare preventiva a Elenei Udrea pentru acuzatia privind mita luata de la Dinu Pescariu, acuzatie formulata de procurori dupa instituirea controlului judiciar.

Foto: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii