STIRILE CELE MAI...
IA'SI - Un banc pe zi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi
Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
SOCIAL
03-09-2015, ora 10:11
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
Elena Udrea: „M-a surprins a treia arestare a Alinei Bica. Ce spune despre Dinu Pescariu, denuntatorul ei”
Articol de Madalina Irimia Fosta sefa PMP, Elena Udrea, a declarat miercuri la Romania TV ca a fost surprinsa de noua arestare a fostei sefe DIICOT, Alina Bica. Deputatul a adaugat ca "dupa nebunia din toamna-primavara, cand a debutat aceasta politica penala de arestari preventive care nu a existat in Romania pana acum, a crezut ca lucrurile s-au mai linistit".
Elena Udrea a precizat la Romania TV ca Alina Bica o va ajunge in curand cand vine vorba despre cererile de arestare si urmarire penala.
"Faptul ca Alina Bica a fost din nou arestata preventiv, a treia oara, ma gandeam ca este in situatia care ma va ajunge din urma in curand, eu avand vreo 9 cereri de arestare si urmarire penala in total. M-a surprins arestarea ei pentru ca am crezut ca dupa nebunia din toamna-primavara cand a debutat aceasta politica penala de arestari preventive care nu a existat in Romania pana acum, lucrurile s-au mai linistit", a declarat Elena Udrea la Romania TV.
Fosta sefa PMP s-a aratat contrariata de faptul ca instanta suprema a decis ca nu este un pericol social insa aceasta a fost arestata preventiv a treia oara.
"M-a suprins sa constat ca se afla la a treia arestare preventiva, Alina Bica nu poate fi un pericol social pentru ca inalta Curte a decis in mod definitv, in luna aprilie, ca ea nu reprezinta un pericol social (...) Ea este acuzata tot pentru o fapta de coruptie, considerandu-se in aprilie ca nu e pericol public, acum, in septembrie constatam ca Alina Bica devine din nou pericol public", a mai precizat Elena Udrea.
Fosta sefa PMP considera ca este normal ca pentru cazurile de coruptie inculpatii sa fie cercetati in stare de libertate.
"Adrian Nastase, Dan Voiculescu, fostul ministru Pacuraru, inca vreo 9 ministri au fost judecati pentru coruptie in stare de libertate. Exista o practica, cam din toamna anului trecut, pe masura ce al doilea mandat al lui Traian Basescu se apropia de sfarsit, care pune mare pret pe arestarea preventiva. Arestarea preventiva ar trebui sa se intample in cazul violatorilor si a hotilor. si vedem ca cel mai putin se intampla in astfel de situatii in care se savarsesc fapte cu violenta, in care faptuitorii sunt pericol social", a mai spus Elena Udrea.
Intrebata despre dosarul Microsoft si implicarea lui Dinu Pescariu in dosar ca denuntator, Elena Udrea a declarat ca este "imoral" faptul ca cel care denunta o fapta de coruptie, chiar daca este initiatorul ei, este absolvit de orice vina.
"Avem un raport de conformitate, privind Romania, al GRECO Grupul statelor impotriva coruptiei, ce a fost aprobat in 2012. in articolul 34 este criticata Romania pentru faptul ca absolva de orice vina denuntatorul care denunta o fapta de coruptie chiar daca este initiatorul acelei fapte de coruptie. (...) Pentru acest fapt, Romania e criticata in raportul de conformitate din 2012. (…) Eu inteleg satisfactia dupa 25 de ani in care vorbim despre coruptie la orice nivel (…)inteleg dorinta societatii, asa in general vorbind, de a se face cumva dreptate si de a vedea personaje cunoscute cu catuse la maini. Ce satisfactie poate sa aiba societatea cand unii care au initiat faptele de coruptie, unii care au intrat in retele de coruptie raman in libertate si cu banii la ei? Acest lucru este imoral", a adaugat fosta sefa PMP.
Totodata, Elena Udrea a declarat ca in Romania se face abuz de arestarea preventiva.
"Eu am auzit multi lideri politici cu dosare penale spunand ca in niciun caz nu trebuie modificate aceste coduri. Este o ipocrizie fara margini! Sunt 26 de decizii ale CCR care constata neconstitutionale prevederi ale noilor coduri. (...) Cred ca exista si o practica in aplicarea acestor coduri. Spre exemplu arestarea preventiva nu e obligatorie, e prevazuta in anumite conditii. Se un abuz de arestare preventiva, asa cum se face un abuz de a scoate oameni in catuse la maini (...) Am fost arestata in Arestul Central si in puscarie la Targsor. La Arestul Central ma scoteau in catuse si ma aduceau la DNA pentru deliciul presei, iar de la puscarie ma aduceau fara catuse. CEDO condamna statele care, in arest preventiv si fara sa fie un pericol, persoanele sunt obligate sa poarte catuse",a adaugat Udrea.
Intrebata daca ii este teama ca va fi arestata din nou, Elena Udrea a raspuns:
"Exista tinte, oameni care sunt vanati, ori cine declara impotriva lor este scutit de raspundere penala si poate ramane cu banii la el".
Elena Udrea a ajuns miercuri din nou in fata instantei supreme. Fostul ministru al Turismului a contestat decizia prin care nu i s-a admis solicitarea de ridicare a controlui judiciar in dosarul "Gala Bute", insa nici de aceasta data nu a avut succes.
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email