ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
06-10-2016, ora 09:39

Elena Udrea: „Am fost la evenimente private cu Laura Codruta Kovesi. Atunci nu avea probleme sa stea la masa cu infractori”

Articol de Madalina Irimia
Elena Udrea a declarat, miercuri, ca a participat in trecut la evenimente private alaturi de procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, dar si cu generalul Florian Coldea, director adjunct al SRI.

"Am fost la evenimente private cu doamna Kovesi si tot ce spun de doi ani s-a adeverit pas cu pas. Am fost la evenimente la care a fost Kovesi si nimeni, nici ea, nici Coldea, nu a spus ca faceam ceva ilegal. Ii puteau spune presedintelui", a declarat Elena Udrea la plecarea de la ICCJ, unde s-a prezentat pentru un nou termen in dosarul "Gala Bute".

Elena Udrea considera ca toate dosarele in care este implicata "nu au venit degeaba". "Cei care ma acuza - ma refer la Kovesi - stiau de campania din 2009. Daca avea ceva de reprosat, putea sa o faca atunci, ca era procuror general. ii convenea atunci sa castige Basescu, sa o numeasca iar. Am citit informari despre presupuse fapte ilegale la minister si niciodata nu era implicata Udrea. Daca atunci nu faceam nimic penal, cum am facut dupa, cand sistemul avea nevoie sa relationeze cu noul presedinte? Dosarele au inceput dupa ce Basescu si-a terminat mandatul si cand trebuia sa relationeze bine cu noua putere, ca isi dorea un nou mandat", a completat fostul ministru al Turismului.

Elena Udrea nu a dorit sa dea detalii despre evenimentele private in cadrul carora s-a intalnit cu Laura Codruta Kovesi. "Fac ca Ghita: daca ma intreaba cineva oficial, spun", a punctat Udrea. "Au fost petreceri de familie, cele de la Academie sau aniversari organziate in sedii ale institutiilor. S-a intamplat de foarte multe ori, nu trebuie sa spun exact in ce context. Domnul Ghita vorbeste de fapte penale, ca s-a intervenit la dansul sa se scrie acel raport, dincoace sunt intalniri care nu arata decat ca domana procuror nu avea o problema sa stea la masa cu oameni pe care acum ii numeste infractori", a explicat Elena Udrea, intr-o interventie telefonica la Romania TV.

"Am spus de mai mult timp, dar nu m-a luat nimeni in serios, ca doamna Kovesi totusi avea prietenii poltice cu cei pe care ii face inculpati si infractori fix pentru acea perioada in care era procurorul general al Romaniei. Eu nu ma consider o prietena politica, dar constat ca e o abordare a celor care o apara ca are voie sa fie prietena, dar eu va amintesc ca Alina Bica nu avea voie sa fie prietena cu mine. La vremea aceea nu avea nicio problema sa stea la masa cu mine. Nu discutam politica la acele evenimente, probabil se vorbeau si subiecte la ordinea zilei. Sa vii in 2016 si sa cercetzi implicarea Elenei Udrea in campania presedintelui, cand in perioada aia stateai la masa cu mine... Ori nu e nimic ilegal, ori stiai atunci si ai acceptat, iar atunci esti cel putin complice. Nu stai la masa cu un om cand esti procuror general daca stii ca omul ala e un infractor", a punctat fostul ministru.

"Este imoral, ipocrit si ilegal ca s-a ajuns sa se faca dosare pentru fapte presupuse, din perioada in care cei care acuza stateau la masa cu mine si niciodata nu au spus «vedeti ca Udrea e o infractoare». Sa ma acuze oameni precum doamna Kovesi sau Coldea fix pentru lucrurile petrecute atunci, este parte a jocului pe care il fac, un joc despre putere", mai spune Elena Udrea.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii