A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727665034.3249.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Efectul tratamentelor de fertilitate asupra copiilor nascuti prin FIV
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-12-2012, ora 14:56

Efectul tratamentelor de fertilitate asupra copiilor nascuti prin FIV

Articol de Madalina Irimia

Copiii care se nasc dupa ce parintii lor au urmat tratamente de fertilizare prezinta un risc crescut de a suferi de astm. Cel putin asa sustin oamenii de stiinta de la Universitatea Oxford impreuna cu expertii de la Universitatea Essex.

Aceasta concluzie a fost trasa in urma unui studiu in care au fost implicati peste 13.000 de copii din Regatul Unit, care s-au nascut in perioada 2000-2002, noteaza BBC. Datele cercetarii, publicate in jurnalul Human Reproduction, arata ca micutii care au venit pe lume in urma unor tratamente de fertilitate prezinta un risc dublu de a suferi de astm atunci cand ajung la varsta de cinci ani.

Dr. Claire Carson, unul dintre coordonatori studiului, a precizat ca 15% din numarul total de copii implicati in cercetare sufereau de astm inainte de a implini varsta de 5 ani. Specialista a mai spus ca procentajul in randul copiilor conceputi in urma unor tratamente de fertilizare este unul mult mai mare decat media. Acesta urcand pana la 24%.

Desi cercetarea arata ca exista o legatura intre tratamentele de fertilitate si predispozitia la astm, dr. Carson a declarat pentru BBC ca adulti nu ar trebui sa renunte la aceste terapii, mai ales daca isi doresc sa devina parinti.

Astmul este una dintre cele mai frecvente afectiuni cronice din lume, statisticile aratand ca, la ora actuala, exista in jur de 300 de milioane de persoane diagnosticate cu astm bronsic. In Romania, 5% din populatie este afectata de astm, insa studiile arata ca pacientii nu sunt suficient informati despre boala si nu au o relatie buna cu medicul, ceea ce duce la un tratament deficitar.

Sursa: gandul.info

Foto: agerpres.ro

     
Tag-uri: copii, tratament, FIV
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii