A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719816810.7841.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Efectul radiatiilor UV asupra ochilor si importanta ochelarilor de soare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-07-2016, ora 10:32

Efectul radiatiilor UV asupra ochilor si importanta ochelarilor de soare

Articol de Madalina Irimia
Protectia solara este unul dintre subiectele cele mai discutate de catre medicii dermatologi in timpul anului si, in mod special, vara.

Stii deja ca expunerea indelungata la soare sau utilizarea saloanelor de bronzat poate sa duca nu numai la arsuri grave si la deteriorarea pielii dar si la temutul cancer de piele.

Este extrem de important sa iti protejezi tenul si pielea, nu doar atunci cand mergi la plaja ci in fiecare zi, dar trebuie sa mai stii un lucru extrem important: razele UV nu afecteaza doar pielea, ci si OCHII!

Environmental Protection Agency (EPA) si Serviciul Meteo National din SUA a incercat sa faca oamenii mai constienti de riscurile arsurilor solare si cancer de piele - cauzate de razele ultraviolete ale soarelui - deruland mai multe studii si teste pentru a afla cu exactitate care sunt cele mai nocive tipuri de radiatii solare si ce trebuie sa facem pentru a ne proteja de ele.

Pericolele razelor ultraviolete asupra ochilor

Expunerea indelungita la razele solare UV a fost legata de leziuni oculare, inclusiv cataracta, degenerare maculara, si de alte afectiuni care pot cauza pierderea temporara a vederii.

De asemenea, cercetarile in domeniu arata ca radiatia solara vizibila de inalta energie (HEV) numita si "blue light" - poate creste riscul pe termen lung de degenerare maculara, iar persoanele cu concentratii scazute de vitamina C sau alti antioxidanti in sange sunt mai predispuse la riscul de a suferi astfel de leziuni cauzate de aceasta radiatie.

Continuarea aici
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii