A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664712.2214.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Efectul nebanuit al consumului de hrean
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-12-2013, ora 14:14

Efectul nebanuit al consumului de hrean

Articol de Madalina Irimia

Hreanul este o planta cu o radacina carnoasa care seamana cu pastarnacul. Este extraordinar pentru organismul tau, insa doar atunci cand este proaspat, pentru ca uscat isi pierde din putere.

Aceasta planta poate fi folosita in caz de infectii pulmonare si urinare, artrita, sciatica si guta. In plus, este indicat pentru o stare generala de bine, dar si pentru efectiunile diuretice. Se mai foloseste pentru eliminarea viermisorilor in cazul copiilor, iar uleiul din hrean este un bun antibiotic, arata Digherbs.

In cazul unor rani infectate este recomandata o cataplasma de hrean. Acesta mai poate fi utilizat in caz de reumatism, bronsita si pericardita, dar si dureri in gat, scrie ziare.com.

Hreanul mai poate fi intrebuintat pentru petele de pe piele sau pentru a stimula cresterea parului.

Totusi, ai grija, pentru ca, utilizat in mod necorespunzator, poate provoca iritatii pielii. In plus, uleiul esential din hrean este considerat periculos cand este folosit in cantitati mari. Daca vei incerca sa faci un amestec din ulei de hrean si apa, pe care sa o incalzesti la o temperatura mare, aceasta se poate transforma intr-o substanta toxica.

Foto: zumi.md

     
Tag-uri: hrean, sanatate, planta
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii