STIRILE CELE MAI...
IA'SI - Un banc pe zi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi
Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
SOCIAL
22-01-2015, ora 10:38
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
Efectul neasteptat al ridichii negre
Articol de Cristian Amariei Ridichea neagra va poate fi de ajutor in cazul in care raciti! Ea reprezinta o varietate mai mare si mai viguroasa a ridichii albe si este folosita in bronsite sau tuse convulsiva sau in cazurile de anemie si alergii, dupa cum spun unii specialisti!
Ridichea neagra se foloseste, in alimentatie, inca din Antichitate, datorita beneficiilor sale asupra sanatatii. Ea dreneaza vezica biliara, este un stimulent al celulelor hepatice, faciliteaza digestia si este diuretica, dupa cum sustin Liviu si Florentina Bulus, specialisti si autori a numeroase carti de nutritie. Ridichea neagra este si un tonic respirator, un antialergic si un usor sedativ.
Aceasta radacina are indicatii terapeutice in afectiuni pulmonare precum astm, bronsita sau tuse convulsiva, este buna in cauzurile de reumatism sau litiaze biliare si urinare. Unii specialisti o recomanda si in convalescenta, alergii sau anemie. Ea ar fi buna si impotriva aftelor sau gingivitei.
Ridichea neagra se consuma rasa sau taiata in felii subtiri, cu putina sare si ulei de masline sau sub forma de suc concentrat. In acest ultim caz, specialistii va recomanda intre 100 si 150 de mililitri de sirop pe zi. Exista si voci care sustin ca acest suc ar rebui, de fapt, amestecat cu alte sucuri. si asta ca sa nu produca reactii prea puternice! In combinatie cu sucul de morcovi, de exemplu, lichidul respectiv ar ajuta la restabilirea membranelor mucoasei. Ca sa obtineti sucul, taiati ridichea pe jumatate si faceti o scobitura in mijloc. inauntru, puteti adauga miere si puteti rade putin ghimbir proaspat. Apoi, lasati ridichea la cald pentru cateva ore pana obtineti suficient sirop. Daca suferiti de anumite afectiuni, intrebati totusi un medic inainte de consum!
Specialistii spun ca aproape o treime din compozitiaridichilor este reprezentata de potasiu. O alta treime, de sodiu. Continutul de magneziu si fier este si el ridicat, ceea ce asigura proprietati de calmare si vindecare. Consumul de ridiche neagra poate avea si efecte secundare, cum ar fi balonarile, atrag atentia specialistii! Inainte de a urma o cura sau un tratament, cereti deci, sfatul medicului!
Sursa: realitatea.net
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email