A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817420.6516.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Efectul ciudat al combinatiei dintre alcool si bauturile energizante
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-11-2016, ora 11:40

Efectul ciudat al combinatiei dintre alcool si bauturile energizante

Articol de Madalina Irimia
Oamenii de stiinta au descoperit un efect ciudat al combinarii bauturilor energizante cu alcoolul. Experimentele facute pe soareci de laborator arata ca in creierul acestora se produc unele schimbari care dau de gandit.

Cand soarecii au primit bauturi energizante combinate cu alcool, in creierul lor s-au petrecut unele procese care se produc de obicei la cobaii care primesc cocaina, potrivit Live Science.

Nu e foarte clar daca descoperirea ar fi valabila si la oameni, intrucat din motive etice, savantii nu au putut face experimente pe fiinte umane. Studiul sugereaza insa ca e posibil ca adolescentii care beau aceste energizante in combinatie cu alcool sa inregistreze schimbari similare in creier, potrivit cercetatorilor.

Cert e ca modificarile respective nu au loc atunci cand soarecii consuma doar una dintre cele doua bauturi, ci numai cand le primesc combinate, spune co-autorul studiului, Richard van Rijn, de la Universitatea Purdue, din Statele Unite.

Dupa o luna de studii, savantii de la universitatea americana au descoperit in creierul soarecilor care au primit combinatia de bauturi energizante si alcool niveluri crescute ale unei anumite proteine, fata de cobaii care primisera fie numai alcool, fie doar energizantul. Proteina respectiva era la niveluri la fel de mari ca in cazul soarecilor care primesc cocaina sau morfina.

Citeste continuare pe Rfi
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii