ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-12-2013, ora 11:29

Efectul SURPRINZATOR al berii asupra VIRUSULUI care cauzeaza PNEUMONIA

Articol de Cristian Amariei

Un studiu recent aparut sustine ca unul dintre ingredientele cele mai importante ale berii ii poate proteja pe cei care o consuma impotriva racelilor si chiar impotriva unui virus care poate fi foarte periculos pentru copiii mici, sustine o firma japoneza producatoare de bere, citata de AFP.

Un compus chimic pe care producatorii de bere il folosesc pentru a da gustul amar al berii reprezinta o protectie eficienta impotriva virusului care cauzeaza forme severe de pneumonie si bronsita la copii, sustine studiul realizat de cercetatorii de la Sapporo Medical University in colaborare cu producatorii de bere niponi.

Compusul, numit humulone, si-a dovedit eficienta in a stop virusul care poate cauza pneumonie si dificultati in respiratie la copii, dar nu exista niciun vaccin care sa il continp, spune Jun Fuchimoto, un cercetator participant la studiu.

Vestea proasta este ca cineva ar trebui sa bea aproximativ 30 de doze de bere pentru ca acest compus sa isi faca efectul si sa lupte impotriva virusului. Cea buna este ca se incearca introducerea acestui compus in mancare si in bauturi non-alcoolice, dificultatea fiind, spun cercetatorii, gustul amar, care nu e usor acceptat de copii.

Sursa: realitatea.net

Foto: fortlauderdaleclubscenes.com

     
Tag-uri: bere, virus, pneumonie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii