ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-12-2015, ora 15:11

Educator injunghiat intr-o gradinita din Franta, in numele Statului Islamic

Articol de Cristian Amariei
Un educator a fost agresat cu foarfeca si cutterul, luni dimineata, la gradinita publica Jean Perrin din Aubervilliers (Seine-Saint-Denis), de un barbat care a invocat gruparea Stat Islamic, relateaza Le Parisien in editia online.

Informatia a fost confirmata de Parchetul din Bobigny. Educatorul a fost spitalizat la Lariboisiere (Paris) pentru rani la abdomen si la gat, dar viata sa nu este in pericol. Suspectul, care este cautat activ de autoritati, ar fi invocat gruparea Stat Islamic in momentul agresiunii. Parchetul antiterorist a preluat ancheta in acest caz.

Potrivit informatiilor obtinute de Le Parisien, barbatul era mascat si purta bocanci militari si un combinezon alb de zugrav cand a patruns in gradinita, unde l-a agresat pe educatorul care era singur si isi pregatea cursul.

Agresorul ar fi lovit victima cu un obiect ascutit la nivelul gatului si al abdomenului. inainte de a fugi, agresorul ar fi declarat: "Asta este pentru Daesh (gruparea Stat Islamic-n.r.), este un avertisment".

Conform primelor elemente ale anchetei, agresorul a sosit neinarmat in gradinita si a luat o foarfeca si un cutter care se aflau in sala de clasa, pentru a-l ataca pe educator.

in urma atacului, ministrul francez al Educatiei, Najat Vallaud-Belkacem, a calificat agresiunea drept un "act de mare gravitate, inadmisibil" si a anuntat consolidarea masurilor de securitate. "Vom continua, alaturi de Ministerul de Interne, sa consolidam masurile de securitate, intr-un context in care scoala se simte amenintata", a afirmat ea.

Organizatia terorista Stat Islamic a revendicat atacurile din 13 noiembrie de la Paris si Saint-Denis, cele mai grave comise vreodata in Franta, soldate cu 130 de morti si sute de raniti.

De altfel, gruparea Stat Islamic le-a cerut sustinatorilor sai sa atace personalul din sistemul francez de educatie nationala, potrivit ultimului numar al revistei sale in limba franceza Dar Al Islam, care are pe coperta titlul "Franta in genunchi".

La 18 noiembrie, un profesor de istorie de la o scoala evreiasca din Marsilia a fost injunghiat de trei barbati care au facut afirmatii antisemite. "Profesorul a fost acostat de trei barbati aflati pe doua scutere", declara atunci procurorul Brice Robin. Unul dintre ei avea un tricou cu gruparea SI si altul a prezentat o fotografie de pe telefon cu Mohamed Merah, autorul atacurilor armate din 2012 de la Toulouse si Montauban, soldate cu sapte morti. Cei trei l-au insultat, amenintat si injunghiat pe profesor, apoi au fost deranjati de aparitia unei masini si au fugit.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii