A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727672947.7329.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Economiseste bani, pacalindu-ti creierul. Cum sa-ti hackuiesti mentalitatea „financiara”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-08-2016, ora 09:54

Economiseste bani, pacalindu-ti creierul. Cum sa-ti hackuiesti mentalitatea „financiara”

Articol de Cristian Amariei
Banii sunt o problema majora pentru fiecare persoana. Salarii mici, pensii si mai mici, preturi ridicate si asa mai departe.

Banii sunt o problema majora si in SUA. Potrivit unui recensamant recent, generatia carea abia intra pe piata muncii castiga cu 2.000 $ mai putin, pe an, decat parintii lor, scrie Mediafax.

Ca sa fim sinceri, este destul de greu sa pui bani deoparte, mai ales atunci cand nu ii ai.

Potrivit site-ului mic.com, acestea sunt 4 sfaturi utile care ajuta persoanele sa isi pacaleasca creierul sa nu mai cheltuiasca atat de multi bani.

1. Trebuie sa recunosti ca propriul creier este de vina

Pe langa factorii economici, exista si un element psihologic care contribuie la lipsa de libertate financiara a tinerilor americani. Cuvantul pompos este "temporal discounting", adica reducerea temporala. Fiintele umane sunt setate sa prioritizeze recompensele mici, imediate in detrimentul celor mari, dar care ar dura mai mult timp.

Psihologii au teoritizat ca acest mecanism ar putea explica comportamentele umane, inclusiv dependentele si abuzul de anumite substante - si, de asemenea, de ce nu se pricep oamenii sa faca economie.

Din fericire, exista cateva solutii pentru a depasi acest blocaj psihologic: un nou studiu sugereaza ca simpla educatie poate ajuta oamenii sa intarzie gratificarea financiara.

Descarca o aplicatie pentru smartphone cu filtre care imbatranesc utilizatorul care se pozeaza. Potrivit unui experiment realizat de UCLA (Universitatea din California, Los Angeles), oamenii salveaza de doua ori mai multi bani pentru viitor, dupa ce vad o versiune a lor la batranete.

2. Automatizeaza totul

Lipsa vointei este unul dintre factorii majori care nu le permit americanilor sa puna bani deoparte, asa ca o solutie ar fi indepartarea completa a puterii de stapanire din ecuatie, prin adoptarea automatizarii.

Exista aplicatii care te pot ajuta sa economisesti mai mult. Acorns, de exemplu, conectata la contul bancar, rotunjeste fiecare cheltuiala. De exemplu, daca dai pe o cafea 1,50 dolari, rotunjeste suma la 2 si depune 50 de centi in contul separat de economii.

3. Plateste cu bani gheata, nu cu cardul

Exista cercetari care atesta faptul ca oamenii cheltuie mai mult atunci cand folosesc un card si nu bancnote. De ce? O cercetare din 2008, publicata in revista Jurnalul Psihologiei Experimentale, sugereaza ca folosirea cardului reduce "durerea" resimtita atunci cand achiti ceva cu bani gheata.

Asa ca, pentru a nu cheltui prea multi bani cand petreci o seara in club, lasa-ti cardul in portofel, seteaza-ti un buget fix pentru intreaga noapte si foloseste doar bani gheata.

4. Alege un moft la care sa nu renunti

Stii ca nu trebuie sa iti cumperi o cafea in fiecare dimineata si ca nu ai nevoie sa iesi la pranz in fiecare zi. Astea le poti face acasa fara prea mari cheltuieli.

Dar de ce sa te opresti?

Decat sa incerci sa reduci toate cheltuielile deodata, alege doua mici placeri ale vietii care conteaza cu adevarat pentru tine. Poate e berea de dupa munca alaturi de colegi, sau o iesire in fiecare weekend. Pastreaza asta, apoi renunta la celelalte cheltuieli fara mila!

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii