A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719757708.8168.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Echinoctiul de primavara 2014, sarbatorit de GOOGLE cu un DOODLE special
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-03-2014, ora 12:58

Echinoctiul de primavara 2014, sarbatorit de GOOGLE cu un DOODLE special

Articol de Madalina Irimia

Echinoctiul de primavara, eveniment ce marcheaza inceputul primaverii astronomice este sarbatorit, joi, de Google printr-un logo special. In Romania, echinoctiul de primavara are loc in 2014, pe 20 martie, la ora 18:57.

Echinoctiul de primavara este momentul cand ziua egaleaza ca durata noaptea si incepe anul solar. Si tot acum, potrivit credintelor stravechi, cerurile se deschid pentru a elibera energiile pozitive. Potrivit Observatorului Astronomic Vasile Urseanu, in 2014, Echinoctiul de primavara are loc in Romania joi, la ora 18:57.

Incepand de la Echinoctiul de primavara, durata zilei va fi in continua crestere, iar cea a noptii, in scadere fata de cea a zilei, pana la data de 21 iunie, cand va avea loc momentul solstiului de vara.

Google marcheaza Echinoctiul de primavara printr-un doodle special - o grafica animata prin care un omulet uda florile si copacii.

Echinoctiul de primavara marcheaza momentul in care Soarele traverseaza ecuatorul ceresc trecand din emisfera australa a sferei ceresti in cea boreala. Cand Soarele se afla in acest punct, numit punct vernal, el descrie miscarea diurna in lungul ecuatorului ceresc, fenomen ce determina egalitatea duratei zilelor cu cea a noptilor, indiferent de latitudine.

Echinoctiul de primavara marcheaza si inceputul primaverii astronomice, care are o durata de 92,75 de zile.

Sursa: stirileprotv.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii