ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-05-2014, ora 12:31

EXPLOZIE la mina: 201 oameni au murit si 400 sunt captivi in subteran

Articol de Cristian Amariei

Un accident minier produs marti in Turcia - unul dintre cele mai grave care au avut loc in aceasta tara - indoliaza sute de familii.

Cel putin 201 mineri au murit si in jur de 400 sunt in continuare captivi in subteran, dupa ce o galerie s-a surpat. Tragedia a fost provocata, se pare, de explozia unui generator de electricitate.

Bucatile de stanca prabusite si flacarile au blocat iesirile, iar sute de mineri au ramas prinsi la adancimi de pana la 600 de metri. Operatiunile de salvare au continuat toata noaptea.

Sute de oameni au stat toata noaptea la intrarea in mina de la Soma si au asteptat vesti despre soarta celor dragi. Politisti si jandarmi inarmati au incercat sa-i tina la distanta, ca sa nu blocheze ambulantele. Din subteran, salvatorii au scos toata noaptea supravietuitori - majoritatea cu probleme respiratorii grave.

"In total, 787 de mineri erau in galerii la momentul accidentului. 363 au reusit sa se salveze, singuri sau cu ajutor", a spus Taner Yildiz, ministrul turc al energiei.

Potrivit martorilor, deflagratia s-a produs in jurul orei 15.30, ora Romaniei, cand in mina se facea schimbul de tura. Dupa explozia generatorului si declansarea incendiului, multi mineri au reusit sa se refugieze in niste galerii sigure. Ca sa le creasca sansele de supravietuire pana cand vor fi scosi la lumina, echipele de salvare au injectat aer in tuneluri.

Mina fusese inspectata ultima oara in martie, cand s-a constatat ca erau respectate normele de siguranta. Muncitorii spun insa altceva si acuza conducerea ca le pune vietile in pericol, din cauza lacomiei.

Sursa: stirileprotv.ro

Foto: antena3.ro

     
Tag-uri: explozie, mina, Turcia
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii