A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817374.6046.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

EVALUAREA NATIONALA - Parintii contesta subiectele de romana. Ponta cere verificarea subiectelor si numarului de ore la elevi: Fac lucruri inutile
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-06-2014, ora 16:00

EVALUAREA NATIONALA - Parintii contesta subiectele de romana. Ponta cere verificarea subiectelor si numarului de ore la elevi: Fac lucruri inutile

Articol de Cristian Amariei

Subiectele probei de limba romana de la evaluarea elevilor de clasa a VIII-a sunt contestate de Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti, care reclama, intre altele, dificultatea mare a unuia dintre acestea, considerat in afara programei, si faptul ca un altul a avut baremul prost gandit.

Premierul Victor Ponta a cerut Ministerului Educatiei, din postura de "parinte", sa analizeze subiectele si numarul de ore ale elevilor, aratand ca, in opinia sa, copiii fac multe lucruri care sunt inutile si nu fac altele care sunt utile, iar uneori acestia mai mult sunt "chinuiti" decat invatati.

"Eu personal cred ca trebuie sa lucrati la minister, sa vedeti totusi daca subiectele si numarul de ore chiar sunt adecvate la realitate - vorbesc ca parinte acum, nu ca prim-ministru, si eu cred ca se mai poate lucra, cred ca inca fac copiii multe lucruri care le sunt inutile si nu fac lucruri care le sunt utile. Stiu ca e un proces dificil, nu ceva ce se poate face peste noapte, dar chiar cred ca uneori ii chinuim mai mult decat ii invatam si poate ca asta e un semnal pe care il receptioneaza Ministerul Educatiei si toata comunitatea din educatie", a spus Ponta, sambata, in sedinta Executivului.

Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti enumera nemultumirile legate de subiecte intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului Educatiei, Remus Pricopie. Scrisoare este facuta publica, potrivit semnatarei ei - Mihaela Guna, presedintele federatiei -, in contextul afisarii, vineri, a rezultatelor la examenele de Evaluare Nationala 2014.

"Am ajuns sa facem coada la scolile din Romania pentru a depune contestatiile pentru notele de la proba de Limba si Literatura Romana din cadrul examenului mai sus-mentionat. Consideram ca Centrul National de Evaluare, din subordinea dumneavostra a elaborat subiectele la aceasta proba fara sa tina cont de programa elevilor si fara sa aiba o legatura cu realitatile scolii gimnaziale din Romania", se arata la inceputul mesajului adresat ministrului.

Integral pe mediafax.ro

foto: gandul.info

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii