Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
EVALUARE NATIONALA 2014. Scolile in care niciun elev nu a obtinut nota de trecere
Articol de Cristian AmarieiMai putin de 40 la suta dintre elevii din judetul Arad care au participat la simularea evaluarii nationale au obtinut medii peste cinci, in timp ce in patru scoli din judet niciun elev nu a obtinut medie de trecere.
Potrivit rezultatelor la simularea evaluarii nationale, publicate joi de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Arad, 3.936 de elevi de clasa a VIII-a au fost inscrisi pentru testare, iar prezenta la probe a fost de 93,67 la suta, procentul mediilor peste cinci fiind de 39,9.
In patru scoli din judet niciun elev nu a fost declarat promovat in urma participarii la probe. Astfel, la Scoala Gimnaziala "Stefan Cicio Pop" din Arad, Scoala Gimnaziala "O. Lajos" din Adea, Scoala Gimnaziala "I. Felea" din Arad si Scoala Gimnaziala din Iratosu nu au existat medii cinci sau mai mari.
La alte cateva scoli, procentele de promovare sunt foarte mici: Scoala Gimnaziala din Socodor - 7,14, Scoala Gimnaziala din Zerind - 9,09, Scoala Gimnaziala din Zarand - 9,68.
Pe de alta parte, exista scoli in care procentele de promovare sunt foarte mari: Colegiul National "Moise Nicoara" din Arad - 95,83, Scoala Gimnaziala din Groseni - 90,91, Liceul Teologic Baptist din Arad - 85,45, Colegiul National "Elena Ghiba Birta" din Arad - 79,31 si Liceul Pedagogic "Dimitrie Tichindeal" din Arad - 77,27.
Cele mai bune note au fost obtinute la Limba si literatura materna, unde 68,9 la suta dintre elevi au obtinut peste cinci, in timp ce la Matematica procentul notelor peste cinci este de numai 21,5.
In tot judetul, au fost inregistrate 11 note zece si 52 de note cuprinse intre 9 si 9,99 la Matematica, iar la Limba si literatura romana nu au existat note zece, dar 273 de copii au avut note peste noua. Conducerea ISJ a anuntat ca in cazul scolilor cu rezultate slabe vor avea loc analize.
"Rezultatele obtinute de elevi vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati. Se vor organiza dezbateri in clase, in sedintele cu parintii, la nivelul catedrelor de la disciplinele simulate, precum si la nivelul consiliului profesoral. Elevii vor avea posibilitatea sa-si vada lucrarile, sa identifice greselile, precum si sa analizeze modul de rezolvare a subiectelor", a declarat inspectorul scolar general, Claudius Mladin.
In urma analizelor, scolile vor trebui sa stabileasca masuri pentru ca elevii sa recupereze materia si sa fie pregatiti pentru examenul de evaluare nationala.
La nivel national, doar 48,8 la suta dintre elevii de clasa VIII-a prezenti la simularea evaluarii nationale au obtinut medii peste 5, respectiv 66,95 la suta la Limba romana si 30,4 la suta la Matematica, Ministerul Educatiei recomandand efectuarea unor ore de pregatire.
Sursa: mediafax.ro
Foto: costelmirea.blogspot.com
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email