ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-04-2014, ora 15:39

EVALUARE NATIONALA 2014. Remus Pricopie a anuntat ca notele la evaluarile nationale nu vor conta la admiterea in clasa a IX-a

Articol de Madalina Irimia

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a declarat, duminica, in cadrul unei vizite la Caransebes, ca rezultatele la evaluarea nationala nu vor conta la admiterea in clasa a IX-a.

EVALUAREA NATIONALA a fost introdusa in premiera in acest an scolar la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a.

Ministrul Educatiei a precizat ca evaluarile nationale au rolul de a testa cunostintele elevilor si de a-i obisnui cu conditiile de examen. Notele, insa, nu vor fi trecute in cataloage.

"Evaluarile nationale la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a au rolul de a evalua pe de o parte nivelul de pregatire al elevilor dupa cativa ani de scoala, iar, pe de alta parte, de a pregati elevii cu atmosfera de examen. Nu sunt examene nationale, ci evaluari, iar notele nu vor fi trecute in catalog. Metodele clasice de evaluare nu ne permit o analiza a pregatirii elevilor la nivel national. Modalitatea de evaluare la clasa difera de la un profesor la altul, ori aceste evaluari nationale transversale au acelasi sistem de redactare a subiectelor, aceleasi sistem de masurare a performantei elevilor. Evaluarile, insa, nu vor avea niciun impact, ci doar pregatesc admiterea pentru clasa a IX-a si copiii nu vor fi ierarhizati niciodata in functie de aceste rezultate", a declarat Ministrul Educatiei, Remus Pricopie pentru Agerpres.

Foto: eclujeanul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii