A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719631433.8262.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

EVALUARE NATIONALA 2014. Primele PERLE ale ELEVILOR la EVALUAREA NATIONALA 2014, la ROMANA
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-06-2014, ora 11:15

EVALUARE NATIONALA 2014. Primele PERLE ale ELEVILOR la EVALUAREA NATIONALA 2014, la ROMANA

Articol de Madalina Irimia

Profesorii care au corectat, luni, lucrarile elevilor de clasa a VIII-a la proba de limba romana in cadrul Evaluarii Nationale 2014 au gasit nenumarate raspunsuri gresite si exprimari hazlii, care se pot incadra cu succes la categoria "perle", scrie adevarul.ro.

Identificarea mesajului poeziei "Randuri pentru Anul Nou", scrisa de Ion Minulescu, nu a fost o misiune prea simpla pentru unii dintre candidati. Astfel, unul dintre ei a consemnat in lucrare: „Poemul are un mesaj frumos, nu am ce sa spun, dar nu prea stiu ce vrea el sa zica, comunica cu un element al naturii, cred”.

Un alt elev a scris ca ,,poezia este prea trista si are sentimente de tristete, iar tristetea este dureroasa, e deprimant sa fii asa, dar e ok ca poti comunica cu acest “An nou” care vine odata pe an si e prea tare ca-ti aduce mancare si distractie, dar el a uitat sa precizeze asta”.

Titlul este socant. Ion Minulescu este un al doilea Eminescu”, a mentionat un alt elev in teza. Un altul a ajuns la concluzia ca „poetul isi exprima indirect sentimentele, prin intermediul Anului Nou” si „Minulescu este un bolnav, suferea si comunica cu obiectele”.

Si cerintele la gramatica au pus la incercare imaginatia absolventilor de clasa a VIII-a: „Predicativa este: “profa este prea tare, si are ochelari sexy”, “psihologice- verb”, “Anul Nou este un verb compus” ”.

„Perlele” nu au lipsit nici de la ultimul subiect, prin care se solicita candidatilor sa realizeze o naratiune, in cadrul careia sa prezinte o intamplare in timpul participarii la o intalnire, organizata de scoala cu un scriitor contemporan: „M-am intalnit inca de pe hol cu Creanga si i-am zis “tu esti Mare sef, sa stii ca mi-au placut amintirile tale, poti sa mi le zici inco data, hai te rog” ”.

Mihai Eminescu se intalnise cu iubita lui si ne spunea ca aseara a scris o poveste de iubire despre ei, prea tare si poetul este din ce vad cum l-a descris Creanga in trecut”.

Un alt elev a consemnat in lucrarea de examen ca „principalul mod de expunere este naratiunea, care se imbina cu descrierea”.

Au fost si elevi care au transmis mesaje profesorilor corectori, in speranta ca macar asa ii vor determina sa le acorde o nota mai buna. „Sper sa fii bun corectorule si sa-mi apreciezi macar efortul ca am ajuns pana la scoala”, este mesajul cu care unul dintre elevi si-a incheiat lucrarea.

Foto: enational.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii