ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-05-2016, ora 09:43

EUROVISION 2016. Ucraina a castigat finala cu un cantec controversat. Reactia presedintelui Porosenko

Articol de Cristian Amariei
Ucraina cu melodia, "1944", care a declansat o polemica in Rusia fiindca evoca deportarea de catre Stalin a tatarilor din Crimeea, a castigat marea finala.
Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a salutat duminica "incredibila" victorie a interpretei Jamala la concursul Eurovision.

"Da!!!", a scris pe Twitter Petro Porosenko. "O prestatie si o victorie incredibile! Toata Ucraina iti adreseaza un mare multumesc, Jamala!".

Textul in engleza al piesei este scris chiar de ea, fiind inspirat din amintirile strabunicii sale, deportata cu cei cinci copii din Crimeea, alaturi de alti circa 240.000 de tatari.
Noapte plina de emotie si cantec la Stockholm unde s-a dat un duel ruso ucrainean.

Jamala cu tulburatoarea melodie "1944" s-a clasat pe locul 2 in spatele Australiei in urma voturilor juriului din cele 42 de tari participante la Eurovision Song Contest 2016. Rusia in schimb, reprezentata de Serghei Lazarev cu melodia "You are the only one" a fost preferata celor care au votat de acasa: a primit 361 de puncte. Nu a fost suficient pentru a o invinge pe Ucraina care aduce la Kiev urmatorul concurs Eurovision.

"Cand strainii vin. Ajung la tine acasa. Te omoara si apoi spun: nu suntem vinovati" - acestea sunt versurile cu care incepe cantecul castigator. Piesa Jamalei, in varsta de 32 de ani, a fost acceptata de organizatorii concursului, in pofida textului sau controversat. Inspirat din amintirile strabunicii sale, cantecul evoca deportarea de catre Stalin a tatarilor din Crimeea. Oficiali politici de la Moscova si din Crimeea au protestat impotriva acestei alegeri menite, in opinia lor, sa denigreze Rusia, dupa ce aceasta a anexat (in martie 2014) peninsula ucraineana.

Pentru prima data in istoria concursului Eurovision, un cantaret care nu este concurent a urcat pe scena. Este vorba despre celebrul Justin Timberlake, care a cantat in finala cel mai recent single al sau, "Can’t stop the feeling". O alta premiera este faptul ca marea finala a fost difuzata in direct in Statele Unite.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii