A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727674784.9145.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

EURO 2016: Ronaldo, primul jucator din istorie care marcheaza la patru editii diferite
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SPORT
23-06-2016, ora 10:54

EURO 2016: Ronaldo, primul jucator din istorie care marcheaza la patru editii diferite

Articol de Cristian Amariei
Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a devenit primul jucator din istorie care marcheaza la patru editii diferite ale Campionatului European de fotbal, reusind doua goluri si o pasa decisiva in partida incheiata la egalitate de selectionata tarii sale in fata Ungariei (3-3), miercuri seara la Lyon, in cadrul Grupei F de la EURO 2016.

Portugalia, care nu a fost eliminata niciodata pana acum in faza grupelor, in sase participari la turneul final european, s-au calificat in optimi de pe pozitia a treia, urmand sa intalneasca reprezentativa Croatiei, sambata la Lens.

Cu un total de opt goluri inscrise la patru editii ale EURO (2004, 2008, 2012 si 2016), Cristiano Ronaldo s-a apropiat la o singura reusita de recordul francezului Michel Platini, care a marcat 9 goluri la o singura editie a Campionatului European, cea din 1984, organizata tot in Franta si castigata de gazde.

Atacantul lui Real Madrid a disputat cu aceasta ocazie al 129-lea meci in tricoul selectionatei Portugaliei si al 17-lea la Campionatului European (un alt record), ajungand la un total de 60 de goluri marcate, dupa "dubla" cu ungurii. El este golgheterul absolut al nationalei lusitane si jucatorul cu cele mai multe selectii, devansandu-l pe fostul international Luis Figo (127) chiar la turneul din Franta.

"A fost un meci putin cam nebun, insa cu multe goluri. Eu personal sunt fericit. Am crezut, in trei randuri, ca vom fi eliminati, insa am reusit sa revenim", a declarat la final Cristiano Ronaldo, desemnat omul meciului.

Ungaria, echipa calificata la EURO 2016 la baraj, dupa ce s-a clasat pe pozitia a treia in grupa preliminara din care a facut parte si Romania, a condus de trei ori selectionata Portugaliei, care a reusit sa egaleze de fiecare data si sa ramana neinvinsa in fata maghiarilor (7 victorii si 4 egaluri).

"Ronaldo este un invingator si un golgheter adevarat, care se hraneste cu goluri. Acum este si mai increzator in el, iar acest lucru imi da mai multe sperante inaintea meciului cu Croatia", a subliniat selectionerul portughez Fernando Santos.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii