A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661648.7765.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

ECLIPSA de soare de pe 20 martie. Cum se va vedea in Romania fenomenul
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-03-2015, ora 10:56

ECLIPSA de soare de pe 20 martie. Cum se va vedea in Romania fenomenul

Articol de Madalina Irimia
Luna va incerca sa faca din zi - noapte, pe 20 martie. Altfel spus, va fi eclipsa partiala de soare, vizibila si din tara noastra.

La observatorul astronomic din Galati, cel mai modern din tara, se fac ultimele pregatiri pentru ca publicul sa poata admira, in cele mai bune conditii, spectacolul de pe cer.

Maximul eclipsei va avea loc undeva in jurul orei 12 si se va termina undeva la putin timp dupa ora 13.

Luna va traversa de la dreapta la stanga axa la capetele careia se afla Pamantul si Soarele. In functie de locul in care va aflati, puteti vedea cum discul luminos este acoperit de la 39, pana la 55 la suta.

"Atunci cand are loc o aliniere a celor trei corpuri ceresti - este vorba de soare, luna si Pamant - are loc o eclipsa de soare. Aceasta poate fi partiala, totala sau inelara", a declarat Ovidiu Tercu, coordonator al Observatorului Astronomic Galati.

De aceasta data vom avea doar o eclipsa partiala. La Observatorul din Galati au fost pregatite toate echipamentele, pentru ca specialistii se asteapta la peste o mie de vizitatori.

"Pe langa aceasta eclipsa se pot vedea, daca exista in acea perioada, si pete solare, protuberante, granulatii si asa mai departe", spune Catalin Buluc, de la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii din Galati.

Tot la observatorul din Galati, eclipsa va fi transmisa, in timp real, pe un ecran din sala de programe educative. Ultima eclipsa totala de soare vizibila in Romania, a avut loc in 1999, iar urmatoarea va fi in 2081.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Tag-uri: romania, eclipsa, soare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii