ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-02-2016, ora 12:23

Dupa Nitu, ministrul Justitiei mai cere o demisie. „I-am cerut sefului ANP sa plece de acum o luna, dar spune ca nu intelege de ce”

Articol de Cristian Amariei
La doar doua zile dupa ce procurorul general Tiberiu Nitu a renuntat la mandat, ministrul Justitiei, Raluca Pruna, anunta ca i-a cerut demisia sefului Administratiei Penitenciarelor, Catalin Claudiu Bejan, "de acum o luna", insa acesta „nu intelege” de ce ar trebui sa faca gestul.

Cu o saptamana inainte insa, la CSM, Pruna a fost intrebata daca il va demite de directorul ANP pentru modul in care a gestionat situatia „lucrarilor stiintifice” din inchisori, insa a raspuns ca se abtine sa spuna.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat, joi dimineata, ca i-a cerut demisia sefului Administratiei Penitenciarelor, Catalin Claudiu Bejan, „de acum o luna", insa acesta „spune ca nu intelege sa isi dea demisia”. Pruna a precizat ca directorul ANP a fost evaluat cu calificativul „exceptional” de catre fostul ministru, Robert Cazanciuc, insa ea il considera „foarte slab”.

„Eu am finalizat evaluarea sefului ANP. Accept ca am gresit, pentru ca m-am grabit. Pot sa va spun ca predecesorul meu a considerat ca, pana in noiembrie, activitatea la ANP a fost exceptionala. S-a dat calificativul exceptional, e irelevant ce spun eu. I-am cerut demisia de acum o luna si domnul spune ca nu intelege sa isi dea demisia”, a declarat ministrul, joi dimineata, la CSM.

In urma cu o saptamana insa, tot la CSM, Pruna a fost intrebata daca il va demite de directorul ANP pentru modul in care a gestionat situatia „lucrarilor stiintifice” din inchisori. Atunci ea a spus ca se abtine sa raspunda, pentru ca la inceputul lunii februarie are loc evaluarea directorului Catalin Bejan. „Faptele vorbesc destul de elocvent despre competenta manageriala a directorului ANP. Exista o evaluare la inceputul lunii februarie, nu vreau sa ma pronunt”, a spus Pruna.

Guvernul a decis miercuri sa suspende, pana la 1 septembrie, prevederile privind posibilitatea detinutilor de a-si micsora pedepsele cu 30 de zile pentru fiecare lucrare stiintifica scrisa in inchisoare.

Decizia vine in conditiile in care pe agenda oficiala a sedintei de guvern s-a aflat proiectul de ordonanta de urgenta elaborat de Ministerul Justitiei care prevede eliminarea cu totul a prevederilor legale referitoare la reducerea pedepselor pentru detinutii care scriu lucrari stiintifice.

Concret, proiectul de OUG stabilea abrogarea art.96 alin.(1) lit.(f) din Legea nr.254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal. Acesta a fost pus in dezbatere publica vineri dupa-amiaza de catre Ministerul Justitiei.

„S-a tinut cont de punctul de vedere al CSM”, a explicat purtatorul de cuvant al guvernului.

Continuarea pe gandul.info
     
Tag-uri: raluca pruna, demisie, anp
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii