A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719758536.0731.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Dulceata de trandafir, o delicatesa rafinata
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-06-2013, ora 05:30

Dulceata de trandafir, o delicatesa rafinata

Articol de Madalina Irimia

De cate ori o gust, simt ca nu am mai mancat niciodata ceva mai bun pe lume. E aromata, e parfumata si peste toate imi aminteste de colpilarie. Trandafirul este cunoscut in lumea intreaga ca un simbol al dragostei, insa este si o mana cereasca pentru sanatatea ta. Acesta intareste sistemul imunitar, iti protejeaza ficatul de diferite afectiuni si contine multa vitamina C.

Am aflat ceva interesant despre dulceata de trandafir de la Dulciuri Traditionale Cristina, care ne-a amintit ca avem nevoie de un anumit soi pentru o asemenea dulceata.“ Folosim numai trandafir de Damasc, petalele se pregatesc cu o zi inainte, iar a doua zi se pun la fiert. Noi facem aceasta dulceata la foc de lemne si avem nevoie de doua ore pentru fieberea acestei delicatese. Atentie, o preparam in cantitati mici, pentru ca altfel nu isi va pastra culoarea. Facem un kilogram de petale de trandafir la un ceaun. Este o dulceata fina, foarte rara si nu toata lumea stie sa o prepare asa cum trebuie”, spune Cristina.

Reteta dulcetii de trandafir

Se pun la fiert intr-un ceaun zaharul cu apa, la care se adauga si zeama de lamaie. Toate acestea trebuie sa prinda consistenta la foc foarte mic, sau mai bine spus trebuie sa se lege foarte bine.

Integral pe unica.ro

Foto: culinar.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii