ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-02-2011, ora 14:48

Ducu Bertzi, acuzat ca a colaborat cu Securitatea

Articol de Mihaela Marandoiu

Artistul este acuzat ca si-a pus casa la dispozitia oamenilor Securitatii. Pe 24 ianuarie la Curtea de Apel Bucuresti a fost inregistrat un dosar in care Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii cere sa fie constatata calitatea de colaborator a cantaretului.

Ducu Bertzi ar fi semnat un angajament cu Securitatea in aprilie 1988. Prin acesta a fost de acord ca garsoniera denumita “ Victoria” sa sa gazduiasca intalnirile dintre Securitate si colaboratorii sai. El afirma insa ca nu stia ce se intampla in garsoniera in lipsa sa. „ Î n aprilie 1988, lucram la Fabrica de Componente Nucleare, am fost contactat de ofiţerul de securitate al î ntreprinderii, î l ştiam toţi şi mi s-a cerut să pun la dispoziţia Securităţii garsoniera î n care locuiam. Securitatea Municipiului Bucureşti, prin ofiţerul de la î ntreprindere, î mi cerea uneori cheia de la garsonieră î n timp ce eram la serviciu" , declară Ducu Bertzi pentru publicatia Puterea. Sub numele de cod “ Daniel” acesta a oferit Securitatii informatii despre un cetatean strain. Ducu Bertzi se declara “ curat” si vrea sa-si dovedeasca in instanta nevinovatia: “ Vreau să demonstrez judecătorilor că nu am făcut niciodată poliţie politică şi î n acest fel să se î ncheie o dată pentru totdeauna ce mi-au făcut mie aceşti oameni care m-au urmărit şi şantajat î ntr-o perioadă a vieţii mele” , a mai declarat cantaretul. Primul termen al procesului dintre artist si Consiliu National pentru Studierea Arhivelor Securitatii va avea loc pe data de 6 septembrie.

     
Tag-uri:

Artistul este acuzat ca si-a pus casa la dispozitia oamenilor Securitatii. Pe 24 ianuarie la Curtea de Apel Bucuresti a fost inregistrat un dosar in care Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii  cere sa fie constatata calitatea de colaborator a cantaretului.  

 

Ducu Bertzi ar fi semnat un angajament cu Securitatea in aprilie 1988. Prin acesta a fost de acord ca garsoniera denumita “ Victoria” sa sa gazduiasca intalnirile dintre Securitate si colaboratorii sai. El afirma insa ca nu stia ce se intampla in garsoniera in lipsa sa. „ Î n aprilie 1988, lucram la Fabrica de Componente Nucleare, am fost contactat de ofiţerul de securitate al î ntreprinderii, î l ştiam toţi şi mi s-a cerut să pun la dispoziţia Securităţii garsoniera î n care locuiam.   Securitatea Municipiului Bucureşti, prin ofiţerul de la î ntreprindere, î mi cerea uneori cheia de la garsonieră î n timp ce eram la serviciu" , declară Ducu Bertzi pentru publicatia Puterea. Sub numele de cod “ Daniel” acesta a oferit Securitatii informatii despre un cetatean strain. Ducu Bertzi se declara “ curat” si vrea sa-si dovedeasca in instanta nevinovatia: “ Vreau să demonstrez judecătorilor că nu am făcut niciodată poliţie politică şi î n acest fel să se î ncheie o dată pentru totdeauna ce mi-au făcut mie aceşti oameni care m-au urmărit şi şantajat î ntr-o perioadă a vieţii mele” , a mai declarat cantaretul. Primul termen al procesului dintre artist si Consiliu National pentru Studierea Arhivelor Securitatii va avea loc pe data de 6 septembrie.

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii