ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-07-2016, ora 09:27

Dublu atentat in Siria: peste 48 de morti si 170 de raniti. ISIS a revendicat atacul

Articol de Cristian Amariei
Cel putin 48 de morti si 170 de raniti, in urma a doua atacuri cu bomba revendicate de reteaua terorista Stat Islamic, care au avut loc in Siria, in apropierea frontierei cu Turcia, informeaza site-ul agentiei Reuters.

Una dintre bombe a explodat in apropierea sediului Securitatii administratiei kurde din orasul Qamishli, de la frontiera cu Turcia.

Exploziile au provenit de la doua vehicule-capcana. Potrivit martorilor, detonarea uneia dintre bombe a fost atat de puternica, incat a distrus ferestrele unui magazin din Nusaybin, oras aflat peste granita, in Turcia, ranind usor doua persoane. Stat Islamic a revendicat atacul, declarand ca tintele pe care le aveau in vizor erau fortele kurde de securitate.

Gruparea jihadista a mai efectuat in trecut atentate in orasul Qamishli. in aprilie, un atac sinucigas a ucis sase membri ale Fortelor de Securitate Interna Kurde. Iar in iulie, un atac sinucigas al unui militant SI a ucis 16 persoane in Hasaka, capitala provinciei unde se afla orasul Qamishli.

Fortele din cadrul Unitatii de Aparare a Poporului Kurd (YPG) a recuperat zone intinse din teritoriul din nord-estul Siriei, ocupat de Stat Islamic, fiind sustinute de coalitia internationala din care fac parte si Statele Unite.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii