ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-03-2016, ora 12:33

Drojdia de bere: beneficii neasteptate pentru frumusete

Articol de Cristian Amariei
Daca vrei un ten luminos, unghii puternice si un par stralucitor drojdia de bere ar putea deveni noul tau aliat. Se numara printre cele mai vechi secrete de frumusete ale femeilor si are nenumarate propietati terapeutice (intareste sistemul nervos, creste rezistenta organismului la infectii si la oboseala sau remediaza echilibrul florei intestinale).

Cel mai adesea folosim drojdia de bere pentru aluat si prajituri si nu acordam suficienta atentie beneficiilor extraordinare si cantitatii mari de vitamine si minerale pe care o contine.

De fapt, drojdia de bere este o ciuperca de dimensiuni microscopice, Saccharomyces cerevisiae, care contine 17 vitamine: tot complexul B, vitaminele D, H, E, 16 aminoacizi, 14 saruri minerale si aproape 50% proteine. in compozitia ei mai regasim acid folic, potasiu, crom, magneziu, calciu, fosfor, seleniu, 0% grasime, sodiu sau carbohidrati.

Exista doua tipuri de drojdie de bere: drojdie de bere activa sau vie, care este cel mai des folosita si drojdia de bere inactiva, care isi pastreaza calitatile nutritive, dar nu mai are probiotioce. Drojdia inactiva se gaseste sub forma de fulgi sau pudra si poate fi introdusa in alimentatie sub forma de comprimate.

Cantitatea impresionanta de vitamine si minerale pe care le contine, cele mai important fiind complexul e B-uri si majoritatea aminoacizilor esentiali, recomanda drodjia de bere in tratarea anumitor afectiuni ale pielii si parului, printre care acnee, riduri sau caderea parului. Drojdia de bere a devenit un ingredient din ce in ce mai popular in industria cosmetica.

Beneficiile drojdiei de bere pentru frumusete

Proteinele din drojdia de bere se gasesc in anumite produse de ingrijire a tenului datorita propietatilor hidratante, emoliente si cicatrizante.

1. Vindeca rani: potrivit studiilor, extractul de drojdie poate estompa cicatricele.

2. imbunatateste aspectul tenului: Drojdia de bere actioneaza impotriva acneei, datorita faptului ca vitaminele B2 si B6 regleaza productia de sebum. Aplicarea unei masti cu drojdie de bere si miere de albine ajuta la calmarea tenului.

3. Curata tenul: Drojdia de bere poate fi folosita ca ingredient pentru prepararea cremelor si a mastilor cosmetice. Se folosesc o data pe saptamana, deoarece curata in profunzime, ajuta la repararea tesuturilor si la oxigenarea celulelor epidermei. Tenul devine mai bine hidratat si mai luminos.

4. Indeparteaza pistruii si petele solare. O masca dintr-o lingurita de drojdie de bere si apa oxigenata este ajutor in cazul unor astfel de probleme.

5. Atenueaza ridurile. Drojdia este de ajutor in producerea colagenului si ajuta pielea sa fie mai elastica. Drojdia contine acid nucleic, care au capacitatea de a lupta impotriva primelor semne ale imbatranirii premature.

6. Mentine tineretea mainilor. In amestec cu laptele hidratant, drojdia de bere uscata este un remediu excelent pentru mentinerea sanatatii si a tineretii pielii mainilor.

7. Stopeaza caderea parului. Drojdia de bere creste productia de keratina si ajuta la regenerarea parului (complexul de vitamine B este indispensabil cresterii lui!). Mastile pe baza de drojdie de bere refac sanatatea scalpului si intaresc radacina firului de par.

8. Reda vitalitatea parului uscat – drojdia de bere este folosita in multe produse datorita propietatilor hidratante. Proteinele din drojdie reduc aspectul deteriorat si electrizat al parului.

Sursa: csid.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii