ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
14-07-2015, ora 10:56

Dragnea, dupa ce a fost incoltit de pesedisti: „Furtuna intr-un pahar cu apa”

Articol de Cristian Amariei
Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a explicat ca lucrurile "s-au lamurit in coalitie", dupa sedinta de la sediul social-democratilor, de luni dupa-amiaza, la care au participat atat liderii PSD, cat si cei ai ALDE si UNPR.

"De ce atata furtuna intr-un pahar cu apa, n-am inteles", a spus Dragnea, dupa sedinta. Acesta a replicat, la observatia unui jurnalist ca PSD se afla intr-o stare ambigua: "N-am dus eu partidul intr-o stare ambigua".

"Importat este ca in coalitie lucrurile s-au lamurit, asta e cel mai important lucru. Si PSD, si ALDE, si UNPR sustin acest guvern, ceea ce important pentru tara. Important pentru oameni e sa stie ca e un guvern stabil, care face lucruri in continuare", a mai spus fostul vicepremier.

Acesta a mentionat ca, in privinta viitorului conducerii PSD, "CEx va hotari calea de urmat, Rovana Plumb este presedinte al Consiliului National".

"Am vazut in cateva comunicate ale unor colegi ca se vorbeste de ideea ca nu trebuie Congres. N-a cerut nimeni Congres. Le cer sa nu mai spuna ca nu vrea nimeni Congres, pentru ca nu vrea nimeni Congres. Cel mai rau lucru pentru partid ar fi sa se organizeze un Congres", a subliniat fostul presedinte executiv al PSD.

Luni dimineata, Dragnea a contestat legitimitatea Rovanei Plumb la conducerea partidului, precizand ca nu exista in statut functia de presedinte interimar.

In schimb, presedintele CN al PSD, Rovana Plumb, purtatorul de cuvant, Gabriela Firea, si liderul TSD, Mihai Sturzu, sustin la unison ca actuala conducere a PSD este una colectiva, legitima, nefiind nevoie de un Congres in perioada urmatoare.

Acesta a precizat ca PSD "va gasi calea sa-l sustina pe Victor Ponta la guvern si sa functioneze coerent".

"Ma intereseaza foarte mult ca Victor Ponta in final sa fie gasit nevinovat. (...) Sper sa mai fim impreuna si in continuare. Nu cred ca era nevoie sa traduca din romana in romana, mesajul de pe Facebook a fost explicit", a mai spus Liviu Dragnea.

La sedinta coalitiei au participat, alaturi de presedintele UNPR Gabriel Oprea, si Victor Ponta, dar si presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, si liderii ALDE, Daniel Constantin si Calin Popescu Tariceanu.

Liviu Dragnea a declarat anterior ca isi doreste clarificari in coalitie, dupa ce UNPR a votat pentru numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii