ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
12-10-2016, ora 11:12

Dragnea: „PNL a ales sa boicoteze votul la legi importante asteptate de zeci de familii”

Articol de Madalina Irimia
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat PNL ca a ales ca boicoteze marti votul la motiunea simpla pe Justitie si, din aceasta cauza, deputatii liberali au lipsit si de la sedinta de plen unde urmau sa primeasca vot final proiecte de lege importante precum cel privind conversia creditelor din franci elvetieni sau declararea zilei de 1 iunie ca zi nelucratoare.

"S-a suspendat sedinta de astazi din lipsa de cvorum pentru ca PNL a ales sa boicoteze votul pe motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei. Deci, practic, pentru a salva onoarea nereperata a doamnei ministru au boicotat si celelalte voturi. Asta este felul lor de a face politica. Zeci de mii de familii asteptau ca azi sa votam conversia creditelor, asa cum s-a stabilit, la cursul istoric. De asemenea, toti copiii si parintii asteptau sa votam legea cu 1 iunie si alte voturi importante. Noi am fost prezenti astazi aici. Ieri, doamna ministru Pruna m-a sunat si pe mine spunand ca ar vrea sa nu fie dimineata dezbaterea. Eu am procedat corect, am pus-o in legatura cu domnul Florin Iordache si au convenit impreuna ora 14,30, am asteptat 15 minute, a inceput dezbaterea unde au fost prezenti membri ai Guvernului, urma sa se voteze. Liberalii au gasit sa boicoteze, sa nu participe, aratand ca sustin si isi asuma acest ministru al Justitiei, efectul fiind ca au boicotat si celelalte legi", a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, "este o minciuna" declaratia PNL care a anuntat ca va boicota doar votul pe motiune.

"Este o minciuna, care nu e spusa de doamna Pruna, e spusa de ei. Ei stiau foarte bine care e procedura — in momentul cand se trece la vot, presedintele de sedinta trebuie sa constate daca sunt suficienti parlamentari care sa indeplineasca cvorum. Nefiind suficienti parlamentari, sedinta se suspenda. Au dat aceasta declaratie incercand sa-i pacaleasca pe cei care nu stiu procedurile. Vor boicota si la alte voturi, in conditiile in care am inteles ca ar fi vrut deja ca legea privind conversia creditelor in franci elvetieni sa fie din nou trimisa la comisie, pentru ca asa le-a cerut domnul Dacian Ciolos printr-un document care a ajuns si la Camera — un punct de vedere al Guvernului in ceea ce priveste conversia creditelor care, sigur, ca a ajuns foarte tarziu. (...) Guvernul cere acel grad de indatorare de 50% cu care eu am spus ca nu sunt de acord", a sustinut liderul PSD.

Sedinta plenului Camerei Deputatilor de marti a fost suspendata din lipsa de cvorum. Urmau sa fie supuse votului motiunea simpla pe Justitie a PSD si o serie de proiecte de lege precum cel privind conversia creditelor in franci elvetieni.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: liviu dragnea, pnl, legi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii