Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
Dr. Oz. Intoleranta la gluten: Cum iti dai seama ca o ai si ce sa nu mananci?
Articol de Madalina IrimiaGlutenul din anumite cereale poate sa cauzeze adevarate probeleme persoanelor care sufera de boala celiaca. Afla de la Dr. Oz care sunt simptomele intolerantei la gluten si de ce sa te feresti!
Intoleranta la gluten si boala celiaca apar atunci cand organismul nu poate sa tolereze glutenul. Acest lucru impiedica absorbtia efcicienta a substantelor nutritive si perturba buna functionare a sistemului digestiv. Glutenul este o proteina care se gaseste in grau, secara, orz, dar se poate ascunde si in produse precum branza cu mucegai albastru, sosul de soia, cafeaua cu diverse arome, bere sau orice produse de panificatie. Aceasta afectiune este tot mai frecvent intalnita, de aceea este bine sa-ti analizez putin simptomele pentru a depista daca ai probleme cu glutenul.
Exista o mica diferenta intre intoleranta la gluten si boala celiaca, avertizeaza Dr. Oz. Potrivit specialistului, intoleranta la gluten nu cauzeaza ravagii grave in organism precum o face boala celiaca. Insa, tot te vei confrunta cu simptome suparatoare atunci cand consumi produse cu gluten.
Cum iti dai seama ca organismul tau nu tolereaza glutenul?
Desi este o problema greu de depistat, Dr. Oz spune ca exista anumite simptome care pot sa anunte o intoleranta la gluten, cum ar fi:
-dureri abdominale
-balonare
-episoade periodice de diaree
-dureri articulare
-crampe musculare
-stari de iritabilitate
-rani in cavitatea bucala
-furnicaturi la nivelul picioarelor
-dermatita herpetiforma (vezicule cu lichid care se manifesta cu mancarimi).
Continuarea pe eva.ro
Foto: gandul.info
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email