A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664853.6298.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Dr. Oz: 6 superalimente de iarna pe care e bine sa le consumi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-01-2014, ora 05:44

Dr. Oz: 6 superalimente de iarna pe care e bine sa le consumi

Articol de Madalina Irimia

Iarna avem mai putine legume la indemana, insa exista totusi cateva care nu trebuie sa lipseasca din meniul tau. Afla care sunt cele mai nutritive legume pe care gasesti in sezonul rece!

1. Varza murata

Nu uita de varza murata pe care ar fi bine sa o incluzi cat mai des in alimentatia ta. Trebuie sa stii ca varza este saraca in carbohidrati, bogata in fibre si contine substante care te feresc de cancer. Acesta substante protectoare neutralizeaza excesul de estrogen. In plus, atunci cand este murata, varza aduce un plus de nutrienti. Astfel ca este bine sa mananci varza murata care ajuta la digestie, previne aparitia inflamatiilor, este bogata in vitamina C si te ajuta la slabit.

Cu cat este mai lunga perioada de fermentare a verzei cu atat va avea un nivel mai ridicat de antioxidanti.

2. Sfecla rosie

Aceasta leguma are proprietati anticancerigene, dar ajuta si la imbunatatirea performantelor sportive. Datorita continutului bogat in nitrati, sfecla rosie are rolul de a dilata vasele de sange pentru a permite o mai buna circulatie a sangelui. Nici efectul protector asupra inimii nu este de ignorat, deoarece consumand sfecla reduci nivelul colesterolului rau si impiedici aparitia bolilor cardiovasculare.

Persoanele care au lipsa de fier trebuie sa consume sfecla rosie pentru ca are un continut ridicat din acest mineral. Consuma aceasta leguma in stare cruda sau gatita.

3. Morcovii

Au un continut ridicat in betacaroten, un antioxidant care intareste sistemul imunitar. Un studiu efectuat in 1997 de catre Institutul de Cercetari Alimentare din Marea Britanie a scos la iveala importanta consumului de betacaroten asupra imunitatii. Un alt motiv pentru care ar trebui sa consumi zilnic morcovi este pentru bogatia lor in vitamina C.

Detalii pe eva.ro

Foto: terapienaturist.blogspot.com

     
Tag-uri: alimente, iarna, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii