ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-03-2014, ora 12:09

Dr. Oz: 4 lucruri pe care trebuie sa le stii despre dieta fara gluten

Articol de Madalina Irimia

Dieta fara gluten devine tot mai raspandita. Celebrul Dr. Oz nu recomanda aceasta dieta persoanelor care nu au intoleranta la gluten. Afla de ce nu te ajuta ea!

In afara de persoanele care sufera de boala celiaca, Dr. Oz nu recomanda femeilor sanatoase sa excluda total din alimentatie lor alimentele care contin gluten. Intoleranta la gluten se manifesta prin: dureri abdominale, balonare, episoade periodice de diaree, dureri articulare, crampe musculare, rani in cavitatea bucala, furnicaturi la nivelul picioarelor si dermatita herpetiforma (vezicule cu lichid care se manifesta cu mancarimi). Daca organismul tau reactioneaza in acest fel de cate ori consumi gluten atunci suferi de boala celiaca si poti sa ameliorezi simptomele doar daca excluzi aceste produse din alimentatia ta.

Acest lucru impiedica absorbtia efcicienta a substantelor nutritive si perturba buna functionare a sistemului digestiv. Glutenul este o proteina care se gaseste in grau, secara, orz, dar se poate ascunde si in produse precum branza cu mucegai albastru, sosul de soia, cafeaua cu diverse arome, bere sau orice produse de panificatie. Aceasta afectiune este tot mai frecvent intalnita, de aceea este bine sa-ti analizez putin simptomele pentru a depista daca ai probleme cu glutenul.

In cazul in care consumi de o viata produse cu gluten si nu ai remarcat simptomele suparatoare enumerate mai sus, Dr. Oz nu recomanda excluderea totala a acestora din regimul tau alimentar.

Iata de ce nu este bine sa renunti la gluten si sa consumi produsele din comert etichetate ca fiind fara gluten:

1.Dieta fara gluten este bogata in grasimi si saraca in fibre.

2.Studiile arata ca dieta fara gluten produce un deficit de fier, folati, vitamina B3, vitamina B1, calciu, vitamina B12, fosfor si zinc.

Integral pe eva.ro

Foto: femina.rol.ro

     
Tag-uri: dieta, gluten, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii