ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-01-2013, ora 04:25

Dr. Oz: 3 alternative naturale la bauturile energizante

Articol de Madalina Irimia

Bauturile energizante sunt adesea considerate a fi cea mai simpla metoda de revigorare a organismului dupa o noapte nedormita sau intr-o perioada in care efortul intelectual sau fizic epuizeaza organismul. O metoda simpla, intr-adevar, dar deloc sanatoasa, spun medicii.

Un consum regulat de bauturi energizante poate duce la aparitia unor afectiuni grave, din cauza ingredientelor din doze: cofeina in cantitati mari, vitamine in cantitati exagerate, substante sintetice.

Daca si tu obisnuiesti sa bei astfel de lichide te poti alege cu boli de inima, diabet si anxietate. Dr. Oz sustine ca din ce in ce mai multi tineri consuma bauturi energizante pentru a fi in forma maxima, fara a-si da seama de efectele secundare ale acestora.

Ti-ai propus sa renunti definitiv la bauturile energizante? Iata 3 alternative naturale care iti vor demonstra ca poti fi energica si plina de viata fara sa-ti pui in pericol sanatatea. Inainte de a afla care sunt aceste alternative, este bine sa stii ca bauturile energizante se impart in doua categorii: bauturi energizante care stimuleaza mintea, prin doza de cafeina continuta, si bauturi energizante care imbunatatesc rezistenta la efort fizic, prin continutul ridicat de vitamine si carbohidrati. Ambele timpuri de bauturi energizante sunt periculoase, mai ales daca le consumi constant.

1. Apa

Stim ca suna banal si demodat sa spunem ca apa este inlocuitorul perfect al bauturilor energizante, dar nu putem trece cu vederea un adevar atat de evident. Bauturile energizante au efect diuretic si te deshidrateaza. La randul ei, deshidratarea scade randamentul metabolismului si poate declansa diverse afectiuni. Prin comparatie, apa te hidrateaza si ajuta organismul sa functioneze normal.

Zilnic, este recomandat sa bei cel putin 8 pahare de apa. Un truc excelent pentru a da gust apei este sa adaugi felii de lamaie si de portocala in lichid. Pe langa beneficiile apei, organismul tau va primi si o cantitate importanta de vitamina C din sucul fructelor. Astfel, vei fi plina de energie pe tot parcursul zilei.

Integral pe sanatate.ele.ro

foto: bewellbuzz.com

     
Tag-uri: apa, energizant, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii