A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727663891.4621.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Dr. Menci: "Evitati utilizarea cuptorului cu microunde!"
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-01-2014, ora 11:14

Dr. Menci: "Evitati utilizarea cuptorului cu microunde!"

Articol de Madalina Irimia

Cuptorul cu microunde nu incalzeste cu infrarosii, ci cu radiatie calorica si prin agitarea moleculelor de apa. Iar aceste detalii tehnice nu inseamna decat un singur lucru: microundele distrug structura nutrientilor din alimente, spune profesorul Gheorghe Mencinicopschi.

Cuptorul cu microunde genereaza un camp electromagnetic a carui polaritate se schimba de miliarde de ori pe secunda. Toate alimentele contin apa, iar in cuptorul cu microunde moleculele de apa se incalzesc, ceea ce afecteaza profund din punct de vedere chimic structura alimentelor, deoarece glucidele, lipidele, proteinele, vitaminele, antioxidantii si enzimele din aliment se altereaza, scrie doctormenci.ro.

Atunci cand folosim cuptorul cu microunde, anumiti compusi toxici din recipiente – spre exemplu bisfenolul-A din sticlele de biberon si ftalatii din PET – se transfera in alimentul incalzit? Asadar, atentie parintilor care incalzesc laptele formula la cuptorul cu microunde!

Cuptorul cu microunde este stranepotul radarului folosit in al Doilea Razboi Mondial. Unul dintre cercetatorii care lucrau la radar avea o ciocolata in buzunar, care s-a topit in prezenta microundelor emise de radar. Acela a fost momentul in care savantul a facut legatura ca, aflandu-se in campul cu radiatii cu microunde, ciocolata se incalzeste si se topeste. Acest fenomen se explica prin efectul caloric al undelor generate de radar.

"Asa ca, dragii mei, daca tineti la sanatatea dumneavoastra, dar mai ales a copiilor dumneavoastra, evitati utilizarea cuptorului cu microunde atat la prepararea, cat si la incalzirea alimentelor", a scris profesorul Gheorghe Mencinicopschi.

Citeste mai mult pe doctormenci.ro.

Foto: foodstory.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii