A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719755718.2467.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Dr Oz: ce trebuie sa mananci in functie de cate ore dormi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-03-2014, ora 12:00

Dr Oz: ce trebuie sa mananci in functie de cate ore dormi

Articol de Madalina Irimia

Somnul este unul dintre principalii aliati ai siluetei tale, insa daca nu ii acorzi atentia cuvenita, poti avea parte de un revers al medaliei. Tocmai de aceea, Dr Oz iti recomanda cateva alimente pe care trebuie sa le mananci in functie de cate ori dormi in fiecare noapte.

Este bine sa stii ca in timpul somnului, organismul tau secreta doi hormoni ai apetitului. Este vorba despre leptina, un hormon care tine apetitul in frau, si grelina, un hormon care are efectul opus, adica iti da senzatia de foame. Daca ai un somn linistit, de 8 ore pe noapte, leptina va contracara efectele grelinei, iar dimineata nu te vei trezi cu o pofta incredibila de mancare. In schimb, daca dormi putin si pe deasupra ai si un somn agitat, organismul va produce o cantitate mai mare de grelina, care te va obliga sa mananci mai mult si mai nesanatos.

Acum iata ce trebuie sa mananci in functie de cate ore dormi.

Peste 9 ore de somn: oua si curcan

Daca obisnuiesti sa dormi in mod constant peste 9 ore in timpul noptii, cu siguranta esti invidiata de prietenele tale. Desi aparent este bine sa dormi mult, deoarece organismul are timp sa se refaca, Dr Oz sustine ca exista si o latura negativa. Mai exact, somnul de peste 9 ore in mod constant poate fi un simptom al hipotiroidismului. Oboseala si starile de somnolenta din timpul zilei sunt alte simptome ale acestei afectiuni.

Dr Oz te sfatuieste sa mananci mai des ciocolata neagra (28 de grame pe zi), precum si oua, carne de curcan si scoici.

7-8 ore de somn: alimente din toate grupele

Perioada ideala de somn este de 7-8 ore pe noapte. Dr Oz sustine ca persoanele care au un program sanatos de somn au si cea mai sanatoasa alimentatie, care include produse din toate categoriile, de la carbohidrati si grasimi sanatoase, la proteine si fibre. In general, daca dormi 7-8 ore pe noapte, este bine sa eviti alimentele nesanatoase si si sa te hidratezi corespunzator.

5-6 ore de somn: alimente bogate in vitamina C

Un somn de 5-6 ore pe noapte poate fi suficient pentru tine, daca esti activa, insa sunt si persoane care se trezesc obosite dupa acest interval de somn. Dr Oz sustine ca ar trebui sa ai o alimentatie bogata in vitamina C, pentru a-ti ajuta organismul sa functioneze optim chiar si cu 5-6 ore de somn pe noapte. Tine cont de faptul ca persoanele care dorm putin sunt predispuse sa faca atac de cord si accident cerebral vascular.

De asemenea, este recomandat sa consumi mai des ciuperci, deoarece contin o cantitate generoasa de seleniu, un mineral esential pentru buna functionare a organismului.

Maximum 4 ore de somn: alimente bogate in antioxidanti

Dr Oz te avertizeaza ca este anormal sa ai in mod constant un somn de 4 ore pe noapte sau chiar mai putin. Obezitatea si diabetul sunt doar doua afectiuni la care esti predispusa in cazul in care ai un somn scurt in fiecare noapte.

Tocmai de aceea, Dr Oz te sfatuieste sa consumi mai multe alimente bogate in antioxidanti, in special licopen, si sa bei mai multa apa. Rosiile au un continut ridicat de licopen, motiv pentru care este recomandat sa le consumi constant sub toate formele: supa de rosii, sos de rosii, suc de rosii, rosii proaspete.

Sursa: ele.ro

Foto: fitsugar.com

     
Tag-uri: mancare, sanatate, somn
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii