A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664379.6102.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Doua medicamente ar putea preveni aparitia cancerului la san
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-01-2013, ora 13:45

Doua medicamente ar putea preveni aparitia cancerului la san

Articol de Madalina Irimia

Expertii britanici sustin ca femeile sanatoase cu istoric familial de cancer la san pot beneficia de un tratament preventiv, astfel incat riscul crescut sau moderat de a face cancer sa fie inlaturat.

Tratementul respectiv se administreaza timp de cinci ani de la menopauza si consta in ingerarea pilulelor de tamoxifen sau raloxifen. Femeile care urmeaza tratamentul preventiv se protejeaza de boala canceroasa pe termen lung, pe o durata aproximativa de 20 de ani.

Specialistii atrag atentia ca momentul debutului tratamentului sa aiba loc inainte sau imediat dupa instalarea menopauzei.

Medicamentul tamoxifen este folosit deja de 30 de ani pentru tratarea cancerului de san, in vreme ce raloxifenul este un medicament utilizat pentru osteoporoza.

Desi ambele medicamente sunt recomandate deja in SUA pentru prevenirea cancerului de san, in restul lumii acestea nu sunt administrate, din cauza temerilor privind efectele secundare.

Foto: imparte.ro

Foto: unica.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii