A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675492.3482.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Dosarul "Gala Bute". Rudel Obreja si un fost consilier al Elenei Udrea au fost retinuti de procurorii DNA
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-02-2015, ora 09:18

Dosarul "Gala Bute". Rudel Obreja si un fost consilier al Elenei Udrea au fost retinuti de procurorii DNA

Articol de Cristian Amariei
Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a fost retinut luni seara in dosarul "Gala Bute", dupa mai bine de cinci ore de audieri. El este acuzat de spalare de bani, evaziune fiscala si complicitate la abuz in serviciu.

Alaturi de Obreja, au mai primit ordonanta de retinere pentru 24 de ore si un fost consilier al Elenei Udrea, dar si primarul localitatii Lupeni. In acelasi dosar, procurorii anticoruptie cer avizul Parlamentului pentru urmarirea penala a deputatei Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltarii si Turismului, dar si a senatorului, Ion Ariton, care a condus Ministerul Economiei. Cei doi demnitari sunt suspectati de fapte de coruptie.

Rudel Obreja: "E o inscenare. Exista un denunt din partea unei persoane pe care nu o cunoaste, un moldovean."

Rudel Obreja este acuzat de procurorii anticoruptie ca, prin firma sa - Europlus Computers - ar fi primit 2 milioane de euro, de la Ministerul Turismului, pentru realizarea "Galei Bute". Pe vremea aceea, institutia era condusa de Elena Udrea, care - spun procurorii - nu putea sa semneze un contract direct cu o firma privata, fara licitatie.

Elena Udrea: "MTRT nu a facut decat sa cumpere publicitate in cadrul galei."

Procurorii sustin insa ca Elena Udrea ar fi trebuit sa organizeze o licitatie si sa aleaga firma care oferea cel mai bun pret. Publicitatea in valoare de 2 milioane de euro este considerata de procurori o incalcare a legii.

Reporter: "Trebuia organizata licitatie de Ministerul Turismului?"
Rudel Obreja: "Nu, absolut deloc nu trebuia licitatie, pentru ca era o singura societate in lumea asta care avea exclusivitrate pentru tot ce insemna Gala Bute."

Procurorii sunt insa de alta parere si spun ca Rudel Obreja avea exclusivitate doar la organizarea Galei, nu si la promovarea ei!

In aceasta ancheta este implicat si un consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, care a fost retinut luni-noapte. Si el ar fi avut de castigat de pe urma contractelor pe care Ministerul Turismului le acorda unor societati comerciale. Un al treilea retinut este primarul localitatii Lupeni, Cornel Resmerita. Procurorii au ajuns la el, dupa ce ar fi atribuit unui om de afaceri din zona un contract de 12 milioane de lei pentru electrificarea statiunii Straja - un contract care ar fi fost supraevaluat. Acest serviciu ar fi fost, de fapt, o recompensa pe care afaceristul Adrian Gârdean a primit-o de la primar, pentru ca ar fi sponsorizat inainte Gala Bute - cu 6 milioane de lei. Banii ar fi intrat in conturile firmei lui Obreja. Contractul prestat de omul de afaceri a fost incheiat pe o suma de doua ori mai mare, fata de sponsorizarea pe care o facuse!
In toata aceasta ancheta, spun procurorii, Elena Udrea, care la vremea respectiva era ministrul Turismului, a fost piesa principla. Ea este acuzata in dosarul Gala Bute ca a mintit in documente si a abuzat de functia pe care o avea, ca sa plateasca realizarea galei de box si sa castige capital politic. Procurorii cer pentru ea ridicarea imunitatii, ca sa o puna sub acuzare.

Elena Udrea: "Daca e o vina ca am vrut ca ministerul pe care l-am condus sa-si faca promovare cu cel mai mare campion pe care Romania il avea la acea vreme, atunci mi-o asum."

In acelasi dosar, procurorii anticoruptie cerceteaza si implicarea fostului ministru al Economiei, Ion Ariton. Din ordinul lui, sustin anchetatorii, 10 companii de stat ar fi sponsorizat firma lui Rudel Obreja cu aproape 500.000 de euro. Iar aceasta este, din nou, o incalcare a legii, spun anchetatorii, pentru ca firmele de stat nu au voie sa sponsorizeze firme private. Si pentru Ion Ariton procurorii cer ridicarea imunitatii, pentru a-l pune sub acuzare.

Intregul prejudiciu adus statului si calculat de procurori in dosarul "Gala Bute" se ridica la 8 milioane de lei - adica 2 milioane de euro.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii