ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-11-2014, ora 12:05

Dosar penal in cazul elicopterului prabusit in judetul Sibiu

Articol de Madalina Irimia
Procurorii militari au dispus inceperea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de neluare a masurilor legale de securitate si sanatate in munca, nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca si ucidere din culpa, in dosarul privind prabusirea elicopterului militar, in apropierea localitatii Malancrav, judetul Sibiu.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General remis marti Agerpres, procurorii desemnati sa instrumenteze acest dosar (doi procurori militari ai Sectiei parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie si doi procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Cluj), impreuna cu specialisti criminalisti din cadrul Institutului National de Criminalistica al IGPR si din cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Sibiu, precum si cu membri ai Comisiei de Investigatie Tehnica din cadrul Statului Major al Fortelor Aeriene au derulat pe parcursul a doua zile cercetarea la fata locului.

Aceasta activitate a fost incheiata la data de 22 noiembrie 2014, cand, dupa efectuarea unei noi verificari amanuntite a zonei, s-a procedat la degajarea acesteia si la ridicarea elementelor componente ale epavei care au fost transportate la o unitate militara din Campia Turzii.

De asemenea, au fost efectuate autopsiile medico-legale si, in urma expertizei genetice judiciare (fiind prelevate probe ADN atat de la rudele de gradul I ale militarilor decedati, cat si de la acestia), a fost stabilita identitatea persoanelor decedate. Totodata, au fost identificati 7 martori care au fost audiati de catre procurorii militari.

Opt militari si-au pierdut viata si alti doi au fost raniti in urma prabusirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, in jurul orei 10,40, pe raza localitatii Malancrav, judetul Sibiu.

Elicopterul, de la Baza 71 Aeriana de la Campia Turzii, se afla in misiune, urmand sa participe la un exercitiu in Poligonul Cincu.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii