A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719819574.0527.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Dorin Cocos, Gabriel Sandu, Dumitru "Niro" Nicolae si primarul Gheorghe Stefan au fost retinuti
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-10-2014, ora 08:15

Dorin Cocos, Gabriel Sandu, Dumitru "Niro" Nicolae si primarul Gheorghe Stefan au fost retinuti

Articol de Madalina Irimia
Apar primele ordonante de retinere in dosarul "Microsoft"! Dorin Cocos, Gabriel Sandu, fostul ministrul al comunicatiilor, primarul Gheorghe Stefan si omul de afaceri Nicolae Dumitru si-au petrecut noaptea in arestul Politiei Capitalei.

Toti cei patru isi vor muta declaratiile din birorurile procurorilor anticoruptie in sala de judecata de la Inalta Curte. Pe numele tuturor, anchetatorii au facut propuneri de arestare preventiva pentru 30 de zile, iar un complet de judecata va decide daca suspectii raman dupa gratii.

Primul care a aflat ca pe numele sau a fost emisa ordonanta de retinere pentru 24 de ore a fost fostul ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu. Dupa o zi lunga de audieri, la ora 22:15, a parasit incatusat sediul DNA. Procurorii il acuza in dosarul Microsoft de luare de mita, abuz in serviciu si spalare de bani.

La aproximativ 20 de minute, si omul de afaceri Dorin Cocos a primit acelasi verdict: ordonanta de retinere pentru 24 de ore. Cocos este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani. Procurorii spun ca el este cel care ar fi intermediat mita ce ar fi ajus la ministrul Gabriel Sandu. Si omul de afaceri Nicolae Dumitru, zis si Niro, s-a alaturat partenerilor sai in arestul Politiei Capitalei. In jurul orei 1:00, procurorii anticoruptie au emis pe numele sau ordonanta de retinere. Cea mai lunga audiere a fost a primarului de Neamt, Gheorghe Stefan, care a parasit ultimul sediul DNA - abia la ora 3 si un sfert.

De ce le-a fost frica, nu au scapat. Nume ca Gheorghe Stefan, Gabriel Sandu, Dorin Cocos sau Nicolae Dumitru sunt de acum inscrise nu doar pe file CEC cu milioane de euro, ci si pe patru ordonante de retinere de 24 de ore. Susupectii vor fi dusi in fata unui judecator cu propunere de arestare preventiva.
Pentru toti patru suspectii in dosarul Microsoft urmeaza o zi grea. Vor ajunge in fata judecatorilor de la Inalta Curte.

Timp de mai multe ore a fost la DNA si Claudiu Florica, denuntatorul principal in acest caz. Acesta a parasit insa institutia marti noaptea, in jurul orei 00.30. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca nu a fost confruntat cu niciunul din cei patru suspecti retinuti azi noapte. Potrivit DNA, persoanele din Guvern, ministere si din societatile implicate in derularea proiectului privind licentele Microsoft pentru scoli, ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 achitate de Executiv .

"Dorin Cocos, m-a primit in biroul sau din Euro Hotel, situat langa Arcul de Triumf. Aici mai erau de fata Gabriel Sandu, Ministrul Comunicaţtilor si Gheorghe Stefan, vicepresedintele PDL." Aceste este un fragment din marturia unui denuntator in dosarul Microsoft. El povesteste ca cei trei si-ar fi negociat influenta pe care o au in randul membrilor guvernului in schimbul unor sume mari de bani. Daca omul de afaceri vroia sa castige licitatiile pentru achizita de produse microsoft, trebuia sa plateasca milioane de euro comisioane ilegale.

Denuntatorul spune ca 2.300.000 euro urmau sa ajunga la Gabriel Sandu (prin intermediul ESSIM Partners din Cipru), 4 milioane la Gheorghe Stefan (prin intermediul societatii DD Land Oil din Cipru) iar diferenta de aproximativ 9 milioane la Dinu Pescariu. Din aceasta sumă o parte ii revenea si lui Dorin Cocos. Toti cei implicati in aceasta negociere au ajuns luni in fata anchetatorilor dusi de politisti.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii