ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-08-2014, ora 08:55

Donatii de peste 77.000$ pentru mai multe familii din judetul Vaslui

Articol de Ana-Maria Onofrei

Fundatia World Vision Romania doneaza cate 5 stupi si echipament apicol pentru 45 de familii din comunele Ivanesti, Laza si Poenesti, judetul Vaslui. Alte 60 de familii din Zapodeni, Balteni si Delesti primesc cate 5 capre pentru a dezvolta activitati agricole. Participantii beneficiaza de asistenta tehnica si instruire in tehnologia cresterii albinelor si a caprelor pana in anul 2016. In total, Fundatia World Vision Romania ofera donatii pentruun numar de 105 gospodarii din judetul Vaslui, in valoare de 77.500$.

Donatiile au fost realizate prin sectorul de „Agricultura si dezvoltarea ruraladin cadrul Fundatiei World Vision Romania. Data fiind preocuparea continua pentru bunastarea copiilor si a familiilor sarace din mediul rural, programul incurajeaza si sustine investitiile private in mediul rural pentru dezvoltarea unei economii locale competitive, sustenabile si in acord cu valorile si traditiile locale, care sa duca la imbunatatirea conditiilor de trai ale agricultorilor si familiilor lor.

Acest proiect ma ajuta pentru ca imi doresc sa ma axez pe apicultura si cei cinci stupi sunt un start excelent in acest sens. Sper sa ajung sa inumultesc acesti 5 stupi pana la 300. Atunci ma voi bucura pe deplin de roadele muncii mele, atat eu cat si alti oameni din comunitatea mea.”, a declarat Ilie Calinuc, unul dintre beneficiari.

Obiectivul principal al donatiilor este de a contribui la bunastarea copiilor din mediul rural, oferindu-le sanse sporite de educare si dezvoltare. World Vision are rolul de facilitator al activitatilor derulate in comunitate, oferind servicii integrate de instruire si modele de bune practici; asistenta tehnica – consultanta in afaceri si obtinerea de finantari nerambursabile.

     
Tag-uri: fundatie, vaslui, donatii
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii