A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834573.0949.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Donald Tusk: „Politica lui Putin e sa-si faca dusmani si sa intre in conflicte”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
16-03-2015, ora 12:47

Donald Tusk: „Politica lui Putin e sa-si faca dusmani si sa intre in conflicte”

Articol de Cristian Amariei
Noul presedinte al Consiliului European, Donald Tusk, sustine ca UE nu trebuie sa renunte la sanctiunile impuse Rusiei, deoarece ar fi o naivitate din partea unor lideri europeni sa creada ca presedintele rus Vladimir Putin poate fi induplecat.

"Stiu - nu e intuitie, stiu - ca politica lui Putin este mult mai simpla decat discutiile noastre sofisticate. Singurul raspuns eficient la politica simpla si clara a lui Putin este presiunea. Politica sa este sa isi faca dusmani, sa fie mai puternic decat ei si sa fie in conflict", a spus Tusk, potrivit The Guardian.

Europa trebuie sa mentina sanctiunile economice impotriva Rusiei pana cand este restaurat controlul ucrainean la granita cu Rusia, altfel risca o criza cu SUA, a mai argumentat seful Consiliului European.

Donald Tusk a explicat ca nu poate avea loc o relaxare a sanctiunilor cand se intalnesc liderii UE la Bruxelles, saptamana aceasta, cu toate ca unele state fac presiuni in acest sens. Politicianul a acuzat unii lideri UE ca prefera politica de "appeasement" (conciliatoare - n.red.) cu Rusia in chestiunea ucraineana si de "naivitate sau ipocrizie" atunci cand ii acorda lui Putin beneficiul indoielii.

Italia, Grecia, Ungaria, Slovacia, Austria si Republica Ceha sunt printre tarile europene care ar vrea o relaxare sau chiar eliminarea sanctiunilor.

"Este foarte dificil pentru ca statele membre demonstreaza foarte deschis ca au puncte de vedere diferite si interese diferite. Nu exista dubiu. O politica comuna a celor 28 de state membre nu exista. Avem 28 de politici externe (...) Eu nu pot sa accept argumentul ca trebuie sa credem in buna credinta Rusiei. Cand aud ca trebuie sa credem in buna credinta lui Putin sau a separatistilor, stiu ca e fie naivitate fie ipocrizie. Se aplica comparatia cu politica conciliatoare... cam aceeasi abordare a unor politicieni care cred ca Ucraina e departe de noi, nu e treaba noastra", a aratat Tusk.

Inainte de orice fel de relaxare a sanctiunilor, termenii armistitiului convenit la Minsk cu privire la conflictul din estul Ucrainei trebuiesc indepliniti in totalitate, a aratat Tusk.

Din toate aceste motive, Tusk a anuntat ca va boicota parada militara de 9 mai din Moscova, cand se aniverseaza 70 de ani de la incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial. "Prezenta la parada militara, mana in mana cu agresorii de azi si o persoana care foloseste arme impotriva civililor din estul Ucrainei? Pentru mine, ca sa vorbesc delicat, este prea ambigua", a aratat oficialul european.

Sursa. ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii