A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662319.2492.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Donald Trump si Hillary Clinton obtin victorii-cheie in cate 7 state. Avans important pentru cei doi in cursa desemnarii pentru Casa Alba
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-03-2016, ora 14:06

Donald Trump si Hillary Clinton obtin victorii-cheie in cate 7 state. Avans important pentru cei doi in cursa desemnarii pentru Casa Alba

Articol de Madalina Irimia
Republicanul Donald Trump si democrata Hillary Clinton au facut un mare pas in cursa pentru nominalizarea la prezidentialele din SUA, inregistrand victorii semnificative in „Super Tuesday”, ziua in care 12 state au fost chemate sa-si aleaga favoritii.

Hillary Clinton a obtinut victorii in sapte state, iar Bernie Sanders in patru - in tabara democrata, in timp ce Donald Trump a obtinut victorii in sapte state, Ted Cruz in doua, iar Marco Rubio in unul - in tabara republicana, potrivit rezultatelor partiale ale scrutinelor "Super Tuesday".

In total 12 state au fost chemate sa se pronunte in alegerile primare de marti, asa numita ''Super Tuesday'', un moment-cheie in campaniile pentru obtinerea investiturii celor doua partide in vederea alegerilor prezidentiale de pe 8 noiembrie.

In tabara democrata, 1.017 delegati vor fi desemnati in urma scrutinelor de marti seara, reprezentand un pic peste 20% dintre membrii asteptati la Conventia de la Philadelphia. in tabara republicana, 595 de delegati vor fi alesi sa participe la Conventia de la Cleveland, reprezentand aproape un sfert din total.

- Democrati

Fosta Prima Doamna Hillary Clinton a obtinut victorii in Georgia, Virginia, Tennessee, Arkansas, Texas, Alabama si Massachusetts.

Rivalul sau, senatorul Bernie Sanders, a obtinut patru victorii, in Vermont, Oklahoma, Colorado si Minnesota.

El si-a reafirmat marti seara ambitia de a lupta pana la capatul procesului de desemnare.

"Nu este vorba despre niste alegeri in care invingatorul ia tot. Daca obtii 52% din voturi sau 48%, obtii, in definitiv, aproape acelasi numar de delegati din partea statelor. Pana se incheie noaptea (alegerilor de marti spre miercuri) vom castiga sute de delegati", a declarat el, citat de Le Monde.

- Republicani

Magnatul in domeniul imobiliar Donald Trump a obtinut victorii in Arkansas, Georgia, Tennessee, Alabama, Virginia, Vermont si Massachusetts.

Senatorul Ted Cruz din Texas a obtinut victorii in statul pe care-l reprezinta si in Oklahoma.

Senatorul Marco Rubio din Florida a obtinut o victorie in statul Minnesota.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii