ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-03-2014, ora 11:28

Doliu la Hollywood. A murit vocea fenomen a trailerelor pentru filme

Articol de Madalina Irimia

Hal Douglas, vocea Hollywood-ului in trailere, a murit la varsta de 89 de ani, relateaza New York Times.

Hal Douglas era cunoscut ca un superstar al naratorilor de trailere la Hollywood iar vocea sa a devenit un simbol al filmelor pentru generatii la rand. La capatul unei cariere impresionante, Hal Douglas a fost rapus de cancer si a murit in casa sa din Lovettsville.

Alaturi de Don LaFontaine care a murit in 2008, dar si de Don Morrow care a povestit trailere pentru "A Fistful of Dollars" si "Titanic," Hal Douglas s-a remarcat drept unul din cei mai apreciati artisti de voiceover de la Hollywood.

Flexibilitatea impresionanta a vocii sale care-l ajuta sa treaca de la tonalitati dramatice la accente comice, l-a facut un adevarat fenomen la Hollywood. Numeroase personalitati si directori de studiouri l-au numit drept cea mai usor de recunoscut voce din industria filmului din SUA.

Nu a locuit niciodata la Hollywood, insa vocea lui este asociata cu filme precum "Philadelphia,” “Forrest Gump,” “Coneheads,” “Meet the Parents” sau “Lethal Weapon.”

Pe langa trailere de film, a narat documentare, dar si reclame si promo-uri intr-o cariera inceputa la radio in anii '50 si continuata pana in 2010 ca un stralucitor artist de voiceover.

Vocea sa a fost adesea confundata cu cea a lui Don LaFontaine, pentru ca incepea promovarea filmelor in trailere cu celebra expresie "In a world" (n.r. Intr-o lume) despre care LaFontaine spunea ca a "inventat-o".

Sursa: stirileprotv.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii