A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719986679.8917.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Doi vasluieni au lasat 5000 de pachete de tigari de contrabanda in camp
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-08-2014, ora 13:59

Doi vasluieni au lasat 5000 de pachete de tigari de contrabanda in camp

Articol de Ana-Maria Onofrei

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi au descoperit la malul raului Prut 6 colete cu aproximativ 5.000 pachete de tigari cu timbru de acciza Republica Moldova, pe care doua persoane incercau sa le introduca ilegal in tara.

In data de 12 august, in jurul orei 17:00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi au desfasurat in zona de competenta o actiune pe linia combaterii traficului cu tigari de contrabanda. Astfel, pe timpul executarii misiunii au descoperit, pe directia localitatii Poganesti, judetul Vaslui, la o distanta de 400 m fata de malul raului Prut, sase colete care contineau tigari.

Potrivit STPF Vaslui, „In urma inventarierii celor sase colete au rezultat un numar de 4.998 pachete tigari, de diferite marci (Winston, Ashima si L&M), cu timbru de acciza R. Moldova, in valoare de 22.191 lei, care au fost confiscate in vederea continuarii cercetarilor.”

Totodata, in urma verificarilor efectuate la fata locului, au fost descoperite urme lasate de un atelaj hipo pe vegetatie, care duceau spre localitatea Poganesti.

Sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe langa Judecatoria Husi, politistii de frontiera din cadrul SPF Husi au desfasurat o serie de activitati specifice pentru identificarea persoanelor implicate in activitatea infractionala.

Astfel, in urma cercetarilor s-a stabilit ca la actiunea de contrabanda au participat doua persoane, Anastasia A., cetatean R.Moldova, in varsta de 41 ani si un cetatean roman minor, in varsta de 15 ani, ambii domiciliati pe raza judetului Vaslui. Persoanele in cauza au transportat coletele cu atelajul hipo de la malul raului Prut, iar ulterior, le-au abandonat in vegetatie.

In cursul zilei de ieri, in baza autorizatiei emisa de catre Judecatoria Husi, politistii de frontiera au efectuat o perchezitie domiciliara la locuinta Anastasiei A., in urma careia au descoperit si indisponibilizat, pachete de tigari marca Ashima, sase telefoane mobile, precum alte obiecte si inscrisuri utile cauzei.

Procurorul de caz a hotarat inceperea urmaririi penale pe numele celor doua persoane sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda. Totodata, pe numele femeii a fost emisa ordonanta de retinere pentru 24 ore, urmand ca in cursul zilei de azi sa fie prezentata la Judecatoria Husi cu propunere de arestare preventiva.

Cercetarile continua pentru depistarea tuturor persoanelor implicate.

Foto: 4botosani.ro

     
Tag-uri: tigari, contrabanda, arest
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii