A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832875.0864.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Doi supravietuitori din Colectiv au stat de vorba cu BBC despre seara tragediei. Alex si Cristian sunt tratati in Newcastle
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-03-2016, ora 12:14

Doi supravietuitori din Colectiv au stat de vorba cu BBC despre seara tragediei. Alex si Cristian sunt tratati in Newcastle

Articol de Cristian Amariei
Alex Olteanu si Cristian Raducanu, doi dintre supravietuitorii tragediei din Colectiv, care au fost transportati pentru ingrijiri intr-un spital din Newcastle, Marea Britanie, au povestit pentru BBC cum au scapat din club in noaptea incendiului.
Medicii din Marea Britanie au reusit sa faca minuni pentru cei doi. La patru luni de la tragedia cumplita, Cristian si Alex sunt in afara oricarui pericol. S-au ales insa cu arsuri grave.

"M-am uitat la tavan si am vazut cum, in cateva secunde, dintr-un colt a luat foc tot tavanul. Cea mai urata amintire pe care o am e ca a trebuit sa calc peste oameni ca sa pot iesi de acolo", spune Cristian Raducanu, intr-un interviu acordat BBC.

Alex a iesit singur din club, insa prietenii lui spun ca s-a mai intors de doua ori inauntru pentru a ajuta alti oameni. Abia cand a ajuns la spital a inceput sa se simta rau, iar medicii l-au intubat.

"Oamenii care erau in spate se impingeau peste cei din fata si am cazut unii peste altii. M-au pus intr-un scaun cu rotile si de acolo nu mai tin minte nimic. Stiu ca m-am trezit dupa o luna si eram aici, in Anglia. Simt ca o parte din medici e ca familia mea acum. Ne ajuta mult, chiar si cu lucruri simple, sa mancam, sa ne spalam. Trebuie sa stie cat de mult apreciez ce au facut pentru mine", marturiseste Alex.

Alex si Cristian au ajuns in New Castle pe 10 noiembrie, dupa ce Sarah Pape, medic specialist la Royal Victoria Infirmary, a zburat pana in Romania, pentru a evalua situatia pacientilor cu arsuri.

"Cand am auzit de incendiul de la București am fost ingrozita de numarul mare de victime si m-am intrebat cum poate face fata un singur oras unei asemenea catastrofe. Am decis imediat sa calatoresc in Romania. In trei ore am fost acolo. Cateva zile la rand am evaluat mai multi pacienti si i-am sfatuit pe chirurgii romani cu privire la interventiile chirurgicale", a a declarat Sarah Pape.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii