ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-05-2016, ora 09:27

Doi romani sunt clientii celui mai scump magazin din lume. Numele lor este inscriptionat pe vitrina

Articol de Madalina Irimia
Rodeo Drive este una dintre cele mai faimoase strazi din lume. Aflata la intersectia luxului, modei si distractiei, in inima Beverly Hills-ului, strada aduce laolalta magazine de haine exclusiviste si restaurante de top. Pe Rodeo Drive era normal sa fie House of Bijan, autointitulat cel mai scump magazin din lume.

House of Bijan este faimos in lume datorita hainelor si materialelor foarte scumpe, decorului foarte bogat, Bugatti-ului Veyron Grand Sport unicat parcat in fata magazinului, dar si datorita faptului ca accesul in interior se face doar pe baza unei rezervari. Conceptul a fost introdus inca de la infiintarea magazinului in 1976, la trei ani dupa ce Bijan Pakzad a sosit in Statele Unite. Bijan Pakzad s-a nascut in 1940 in Teheran, iar tatal sau a avut afaceri in industria otelului. A facut scoala in Elvetia, apoi a creat haine in Florenta, timp de 7 ani. Cu 1 milion de dolari primit de la tatal a deschis un magazin de imbracaminte pentru femei, Pink Panther, in Teheran.

Pentru House of Bijan el a optat pentru accesul doar pe baza unei rezervari pentru a atrage o clientela selecta. Conform presei straine, magazinul ofera produse de lux precum o haina din lana vicuna de 15.000 de dolari, un set de bagaje din piele de crocodil in valoare de 65.000 de dolari sau o lenjerie de pat din chinchilla mongola de 120.000 de dolari. De asemenea, un client trebuie sa scoata din buzunar 100 de dolari pentru o pereche de sosete, 2.500 de dolari pentru o pijama din matase si in jur de 10.000 de dolari pentru un costum.

Magazinul este de un lux impresionant, are podele de marmura, finisajele sunt realizate din lemn, iar un candelabru stralucitor de cristal (compus din peste 1.000 de sticlute de parfum Bijan), in valoare de 75.000 de dolari, troneaza deasupra scarii din mijlocul buticului.

Printre clientii faimosi se numara presedintele american Barack Obama, Frank Sinatra, Cary Grant, Stevie Wonder, Arnold Schwarzenegger sau Michael Jordan. in acest colt al luxului au devenit clienti si doi romani - fostul ministru al economiei Dan Ioan Popescu si omul de afaceri Bogdan Buzoianu -, numele lor fiind inscriptionat in vitrina magazinului alaturi de fostul presedinte al Israelului, Shimon Peres, si de Benjamin Netanyahu, actualul prim-ministru al Israelului.

Continuarea aici
     
Tag-uri: romani, clienti, magazin, lux
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii