A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662330.6868.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Documentar Discovery despre tragedia din Colectiv. „Toate telefoanele din club sunau si erau aceleasi 2 nume: mama si tata”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-03-2016, ora 08:55

Documentar Discovery despre tragedia din Colectiv. „Toate telefoanele din club sunau si erau aceleasi 2 nume: mama si tata”

Articol de Madalina Irimia
”O scanteie care a schimbat primari, ministri, un guvern intreg." Documentarul “Dezastrul din Colectiv", difuzat duminica, a prezentat noaptea de groaza din clubul bucurestean, asa cum a fost vazuta prin ochii supravietuitorilor.
Documentarul a prezentat, in ordine cronologica, faptele care s-au petrecut in noatea de 30 octombrie 2015 in Bucuresti, asa cum au fost relatate de cei direct implicati - supravietuitori, familii ale acestora, autoritati si cadre medicale care au luat parte la operatiunile de salvare.

De asemenea, a fost si o reconstituire a momentelor de dinainte si dupa izbucnirea incendiului. Iar in documentar apar si un expert international in efecte speciale si probleme ce tin de siguranta, respectiv un expert in chimie aplicata.
Pompierul-sef care a intervenit in acea noapte in club a facut declaratii cutremuratoare. Salvatorul a povestit ca au strans toate telefoanele care functionau, 15-20 la numar, si le-au pus deoparte. Iar acestea sunau incontinuu, pe ecran aparand aceleasi 2 nume: mama si tata.

Nick Allder, expert international in efecte speciale, multiplu premiat pentru productii precum "Alien" (1979) sau "Al cincilea element" (1997), a luat parte la realizarea acestui proiect in calitate de consultant pe aspecte ce tin de siguranta.

"Suntem extrem de recunoscatori fata de martorii implicati in aceasta productie, pentru curajul si deschiderea lor de a-si face cunoscute povestile, astfel incat publicul sa inteleaga mai bine ce s-a intamplat pe 30 octombrie 2015. Multumita lor, am reusit sa aprofundam intr-o maniera echilibrata evenimentele din acea noapte, oferindu-le telespectatorilor o perspectiva ampla asupra acestei tragedii", declara Charlotte Reid, producator executiv pentru Discovery Networks International.
Documentarul a trezit reactii puternice printre persoanele care au fost in acea seara in club sau care si-au pierdut prietenii, rudele in incendiu.

"Este inca inimaginabil pentru mine ce s-a intamplat acolo... mi-am pierdut prietenul cel mai bun, iar oamenii care vin cu povesti din perspectiva lor, pur si simplu ma inspaimanta ingrozitor. Condoleante pentru persoanele dragi decedate acolo...", a fost una dintre reactiile unui utilizator de pe Youtube.

"Acest montaj, pentru ca nu-l pot numi altfel, a reusit doar sa ne bage si mai adanc drama din acea seara in sistem. Doar, doar, vom vedea lucrurile cu alti ochi, poate vom da mai multa valoare lucrurilor ignorate pana atunci. Nu inteleg ce cauta zambetele pe chipurile oamenilor care au avut sansa sa scape cu viata de acolo... Atat.", a mai scris altcineva.

Documentarul "Dezastrul din Colectiv" a fost publicat si pe YouTube, unde a facut deja peste 60.000 de vizualizari.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii