A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662290.5216.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Doar 6% dintre romani practica sport cu regularitate, sub media UE, iar 61% din populatie e sedentara
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-11-2016, ora 10:46

Doar 6% dintre romani practica sport cu regularitate, sub media UE, iar 61% din populatie e sedentara

Articol de Madalina Irimia
Doar 6% dintre romani practica sport cu regularitate, sub media Uniunii Europene (8%), in timp ce 61% din populatie nu face sport deloc, potrivit unui studiu de specialitate, remis joi Agerpres.

Pe o piata estimata la 223 de milioane de euro, la nivelul lui 2015, 61% din populatie nu practica sport, 15% practica sportul ocazional, iar 18% face miscare foarte rar, ceea ce plaseaza Romania sub media Uniunii Europene (8%) la acest capitol. Frecventa practicarii activitatilor fizice a crescut in ultimii ani, la fel si valoarea pietei de fitness/capita de la 5,1 euro in 2012 la 11 euro in 2015.

"Piata de fitness din Romania creste, in medie, cu 25% anual, chiar daca tot acelasi procentaj ramane nefiscalizat, respectiv constituie piata gri. Putem spune ca numarul centrelor de sport este in crestere, chiar daca din totalul populatiei doar 6% dintre romani practica sport. Suntem la coada Europei, un procentaj mai scazut fiind inregistrat de Cehia si Polonia, ambele cu 5% din populatie, respectiv Bulgaria, cu doar 2%', spune Andrei Cretu, furnizor de servicii la o retea de centre sportive.

La nivel corporate, potentialul pietei de fitness este foarte mare, segmentul fiind subdezvoltat, in conditiile in care doar 3-5% dintre companii platesc angajatilor un abonament la un centru sportiv. Dintre acestea, cele mai multe activeaza in domenii precum: IT, telecom, pharma, servicii profesionale, media si comunicare.

In acelasi timp, 60% dintre firme au semnat un parteneriat cu un furnizor de servicii sportive, facilitand salariatilor accesul la activitati sportive, contra cost, insa la tarife negociate la nivel de grup. O mare parte dintre acest companii sunt din sectorul de banking, retail si automotive. Peste 15% sunt firme cu capital romanesc, iar 40% dintre ele desfasoara activitati si in afara Bucurestiului. Excluzand companiile cu sediile in Capitala, la nivel national, doar 5% dintre angajatori includ printre beneficii si un abonament la un centru sportiv.

In prezent, peste 16.000 de angajati folosesc activ 7card, estimarile aratand ca pana la finalul anului 2016, numarul persoanelor va depasi 18.000 la nivel national, fata de aproape 10.000 de abonati activi la sfarsitul anului trecut. De asemenea, numarul companiilor care utilizeaza acest card ca beneficiu salarial a crescut de la 400, in 2015, la aproape 600 anul acesta. Angajatii au acces la o retea de 400 de sali de sport si wellness din 29 de orase, dintre care peste 200 din afara Bucurestiului.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii