A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719680772.5172.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Doar 10% din fructele si legumele importate sunt controlate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-02-2016, ora 10:51

Doar 10% din fructele si legumele importate sunt controlate

Articol de Cristian Amariei
Sute de mii de tone de fructe si legume ajung in Romania, insa doar 10% dintre ele sunt controlate de inspectorii sanitar-veterinari. Asa prevede in acest moment legislatia europeana.

Merele, rosiile si portocalele sunt primele pe lista alimentelor care contin cele mai multe pesticide, potrivit unui raport al inspectorilor sanitar-veterinari. Cele mai multe dintre merele cu o cantitate mare de pesticide sunt romanesti, iar restul fructelor, in mare parte citrice, sunt aduse din tari non UE.

Exista riscul, daca nu controlezi, sa ai situatii cu depasiri de limita de pesticide. Noi controlam in continuare si avand in vedere cazul recent unde s-au incriminat inclusiv portocale putem declansa un control mai sustinut”, sustine Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, potrivit televiziunilor de stiri.

„Controlam importurile din toate tarile, nu doar din Turcia, atat din zona euro, cat si cele terte, avem la ora actuala peste 480 de probe receptionate. Deocamdata nu sunt depasiri de pesticide, se face un control general, nu se ia fiecare bucata, e imposibil, nu se face nicaieri in lume", a precizat Andrei Butaru, presedinte ANSVSA.

In primele 10 luni ale anului trecut au fost importate aproape 160.000 de tone de citrice. O treime dintre acestea sunt aduse din Turcia. In cazul in care substantele folosite pentru tratarea plantelor sunt folosite in exces, primii afectati sunt copiii si varsticii.

„E.coli e un germen, pesticidele sunt din alta clasa, substanta chimica, acolo vorbim de alte simptome, dozele mari pot duce la afectiuni neurologice, pot fi dureri de cap, pierderea echilibrului”, a explicat Serban Damian, nutritionist.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  30.06.2017 17:41

wh0cd708382 BUY SILDENAFIL buy lisinopril

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii